ΝΕΟ  ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΟΥ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΛ

Η αγορά του θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Με νέο σύστημα ενδοσκοπικού υπερήχου ανωτέρω πεπτικού εξοπλίζεται η Γαστρεντερολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 ενισχύουμε με νέο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που πρόσφατα ξεκίνησε να επαναλειτουργεί » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Προμηθευόμαστε  ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, που πρόκειται να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Λάρισας αλλά και όλης της Θεσσαλίας. Στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και  επενδύουμε  σε  νέες υποδομές και  σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με προϋπολογισμό που  ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το νέο μηχάνημα της Γαστρεντερολογικής

Πρόκειται για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία μίας (1) Κεντρικής Μονάδας Υπερήχων Ενδοσκοπικής Γαστρεντερολογικής Χρήσης με video-ενδοσκόπιο υπερήχων ανωτέρου πεπτικού επεμβατικού τύπου linear, με δυνατότητα λήψης βιοψιών (FNA). Ωφελείται ο πληθυσμός ευθύνης του ΓΝΛ (κάτοικοι της Π.Ε. Λάρισας) καθώς παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας με σύγχρονα μηχανήματα χωρίς να αναβάλλονται εξετάσεις ή να παραπέμπονται ασθενείς. Με την προμήθεια του υπόψη εξοπλισμού θα μπορέσει το ΓΝΛ να εξασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες θεραπείας και διάγνωσης για τους ασθενείς και την εφαρμογή νέων προγραμμάτων θεραπειών μέσω του απεικονιστικού ελέγχου αλλά και να υποστηριχθεί ολοκληρωμένα η δραστηριότητα του Γαστρεντερολογικού Τμήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ