ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας Φανή Καλοκαιρινού, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας, η Έφη Παπαχατζοπουλου, πρόεδρος του Συλλόγου Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας και η ιστορικός Νικολέττα Ζυγούρη με αφορμή την έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: ΘΕΣΣΑΛΙΑ».

Πρόκειται για ένα εικονικό προοίμιο μιας έκθεσης αφιερωμένης στον Αγώνα του ’21, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του μουσείου.

«Η έκθεση θα αποτελέσει κίνητρο και αφορμή να διεισδύσουμε στην κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές, που στάθηκαν ιδιαίτερα στη σύμπραξη των δύο μουσείων «που αποτελεί δείγμα εξωστρέφειας».

«Αποδεικνύεται πως μόνον μέσα από γόνιμες συνέργειες προβάλλεται η πολιτιστική μας κληρονομιά και τονώνεται η ιστορική μνήμη των κοινωνιών», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», μέρος του επετειακού προγράμματος του ΕΙΜ “ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21” που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές το κοινό πρέπει να φορά μάσκα κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια και κατά την έξοδο από την εκδήλωση και να χρησιμοποιεί αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ