ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Φιλική συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μεταξύ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) και του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της ΕΣΠΕΘ και τους στρατιωτικούς γενικότερα, όπως η μη εφαρμογή του νόμου για εξομοίωση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα της αποζημίωσης στελεχών για μετακινήσεις εκτός έδρας, η μη εφαρμογή του νόμου όσον αφορά την αποζημίωση των νυχτερινών ωρών απασχόλησης αλλά και το φλέγον θέμα της μισθολογικής καθήλωσης των Αξιωματικών που προέρχονται από τους ΕΜΘ, στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, ενώ σήμερα έχουν προαχθεί στο βαθμό του Υπολοχαγού και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών αποστρατεύτηκαν στις 6/6/21, με αποτέλεσμα να συναντήσουν προβλήματα στη διεξαγωγή της σύνταξής τους αφού ο διοικητικός τους βαθμός δεν συνάδει με τις αποδοχές τους.

Τέθηκε στον κ. Τριαντόπουλο ο προβληματισμός των στρατιωτικών περί των νόμων που ψηφίζονται, δημοσιεύονται σε ΦΕΚ αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται αναγκάζοντάς τους να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναγνώρισε το δίκαιο στα αιτήματα, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, δηλώνοντας ότι από την πλευρά του, θα εξετάσει τα ζητήματα στο μέτρο που τον αφορούν και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για το ενδιαφέρον που επέδειξε να ακούσει και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς και για την υπόσχεση για άμεση συμβολή στη λύση τους.

Στη φιλική συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Στεργιούλας και ο Ταμίας κ. Δημήτρης Κυρίτσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ