ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 9,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Μπαράζ επαφών του δημάρχου Λαρισαίων στην Αθήνα για την εξασφάλιση πόρων

Μπαράζ επαφών στην Αθήνα ξεκινά από την Τετάρτη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στα σχολεία ο σεισμός του Μαρτίου.

Ενημερώνοντας το σώμα στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε πως η αρχική προσέγγιση που μιλούσε για ζημιές ύψους 8,5 εκ. ευρώ αναθεωρήθηκε με την κατάθεση αναλυτικών μελετών, σύμφωνα με τις οποίες το κόστος ανέρχεται στα 9,5 εκ. ευρώ.

«Έχουν δοθεί ήδη 4 εκατομμύρια τα οποία δεν φτάνουν και φυσικά θα διεκδικήσουμε και άλλα χρήματα», ανέφερε ο δήμαρχος, ανακοινώνοντας διήμερο επαφών με στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κονδύλια που απαιτούνται.

Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο των επαφών ο κ. Καλογιάννης θα αιτηθεί επιπλέον ποσό για την κάλυψη βοηθημάτων προς τους σεισμόπληκτους πολίτες, ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στο σημαντικό ζήτημα της κατασκευής νέου κτιρίου για το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, για το οποίο τόνισε θα υπάρξουν επαφές με το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν οι «Κτιριακές Υποδομές» δεν έχουν λάβει σχετική εντολή ώστε να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, την ώρα που η εργολαβία για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών προχωρά κανονικά.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ