ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ 10 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η ανακοίνωση – επιστολή της δημοτικής παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία

κ. Δήμαρχε.
Με δημοσίευση του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας κ. Τσιόπα Χρήστου, είχαμε προαναγγείλει πως θα σας θέσουμε ερωτήματα σχετικά με την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με αναπτυξιακή εταιρία, με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών.

Θέτουμε λοιπόν τα παρακάτω 10 ερωτήματα και θα περιμένουμε να απαντηθούν από εσάς ώστε να μην υπάρχει καμμιά υπόνοια για εμπλοκή του Δήμου σε μηχανισμό εκμαίευσης δημοσίου χρήματος.

  1. Ερωτήθηκε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την προγραμματική σύμβαση και αν ναι, ποια είναι η εισήγηση της υπηρεσίας για το θέμα.
  2. Εξετάσατε το γεγονός πως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει την διαχειριστική δυνατότητα να κάνει επίβλεψη έργων-μελετών που αφορούν δημοτικά έργα, άρα μπορεί να καλύψει το αντικείμενο των εργασιών της αναπτυξιακής εταιρίας.
  3. Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη αναπτυξιακή εταιρία.
  4. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει συσταθεί μόλις λίγους μήνες πριν, γνωρίζεται αν έχει να επιδείξει ανάλογα έργα, ώστε να θεωρείται ικανή και αξιόπιστη.
  5. Γνωρίζετε αν η συγκεκριμένη εταιρία διαθέτει τεχνική υπηρεσία για να εκπονεί μελέτες ή απλά παίζει το ρόλο του μεσάζοντα και θα αναθέσει τις μελέτες σε κάποιο τεχνικό γραφείο.
  6. Γνωρίζετε ποιο τεχνικό γραφείο θα αναλάβει τελικά να εκπονήσει τις μελέτες.
  7. Γνωρίζετε ποια είναι τα μέλη της διοίκησης και ειδικότερα ποιος είναι ο πρόεδρος και ποιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.
  8. Πριν προχωρήσετε στην σύμβαση με την εταιρία εξετάσατε το ενδεχόμενο να μην τηρεί τους όρους του νόμου 4412/2016.
  9. Ελέγξατε το ενδεχόμενο να υπάρξει οικονομική ζημιά στον Δήμο.
  10. Τι απαντάτε στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις αναπτυξιακές εταιρίες, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως ‘’επί της ουσίας ωστόσο πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών των Δήμων και στόχο να ενισχυθεί το κεφάλαιο με το υστέρημα των πολιτών’’.

Αυτά είναι τα ερωτήματα και περιμένουμε κ. Δήμαρχε την απάντησή σας γραπτώς και δημοσίως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ