ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ “ΗΡΩΔΗΣ” (φωτο)

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Λάρισα

Ηχηρό ήταν το μήνυμα που έστειλαν το απόγευμα της Τρίτης από τη Λάρισα κυνηγετικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας που πραγματοποίησαν στον ανοιχτό χώρο του Αλκαζάρ μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο «Άργος» που μεταξύ άλλων προβλέπει υποχρεωτική στείρωση των ζώων.

«Πρόκειται για αδιανόητο νομοσχέδιο που στην ουσία εξαφανίζει τις φυλές και κακώς ονομάζεται έτσι, η ονομασία του θα έπρεπε να είναι νομοσχέδιο “Ηρώδης”», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Β. Μπαλατσός σημείωσε πως «το ν/σ ξεκινά από λάθος βάση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων».

«Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες των δήμων και των φιλοζωικών, ωστόσο σε περίπτωση ψήφισης του νομοσχεδίου θα αντιδράσουμε προσφεύγοντας στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια», τόνισε ο κ. Μπαλατσός, υπογραμμίζοντας πως αν περάσουν τα επίμαχα άρθρα που αφορούν στις υποχρεωτικές στειρώσεις θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις στην κεντρική πλατεία της Λάρισας αλλά και στην Αθήνα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ