ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Λειτουργώντας σε μια επισφαλή περίοδο λόγω πανδημίας και παίρνοντας το ρίσκο μα και την απόφαση να ενεργήσει με τις συνθήκες που παρουσιάστηκαν το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στην Αυλή του Μύλου ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για το καλοκαίρι του 2021.

«Είναι χρήσιμο και εξωστρεφές να επαναλειτουργούμε με τη συνθήκη που μας παρουσιάζεται, τηρώντας τα μέτρα και προσφέροντας πολιτισμό στους ανθρώπους που θα στηρίξουν με την αγάπη και την παρουσία τους την προσπάθεια», ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου Κ. Σπανού, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των δράσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Θ.Θ κάνει πρεμιέρα στις 6 Ιουλίου με την παράσταση του Κ. Τσιάνου «Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι», μια επιθεώρηση με αναφορές στη δεκαετία του ’50, ενώ περί τα τέλη Αυγούστου θα ξαναπαιχθούν «Τα αγάλματα περιμένουν», του Α. Φλουράκη, παράσταση η οποία θα δώσει το παρών και στο Ηρώδειο στις 4 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των δράσεών του και στις 31 Αυγούστου το Θεσσαλικό, υπό την αιγίδα του δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με τον κουκλοθίασο «Τιριτόμπα», θα υποδεχθεί «το ταξίδι της Αμάλ», ένα διακρατικό καλλιτεχνικό project δημόσιου χώρου με τη χρήση μιας τρίμετρης κούκλας, που ξεκινά το ταξίδι της τον Ιούλιο από την Τουρκία για να καταλήξει μετά από πολλούς σταθμούς τον Νοέμβριο στην Αγγλία.

«Υποδεχόμαστε την Αμάλ σε μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία με αναφορά στις προσφυγικές ροές, τη φιλοξενούμε και την ξεναγούμε στην πόλη», περιέγραψε η κ. Σπανού, που στάθηκε ιδιαίτερα και στην ένταξη του Θεσσαλικού στο Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, αλλά και στην παρουσία του στο 8ο Φεστιβάλ Βαλκανικού Θεάτρου, που διοργανώνεται στην Προύσα της Τουρκίας, όπου και θα εμφανιστεί με την παράσταση «Τα αγάλματα περιμένουν», στις 26 Ιουνίου.

Παίρνοντας τον λόγο ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι» Κ. Τσιάνος αναφέρθηκε στο αποτύπωμά της «με θύμησες από τη δεκαετία του ’50 και μια δύσκολη εποχή που σημαδεύτηκε από σημαντικά γεγονότα», ενώ κλείνοντας η κ. Σπανού δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές, τον δήμο Λαρισαίων, τη διοίκηση του θεάτρου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τους χορηγούς του για τη συνεργασία και την στήριξή τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ