ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απεργοσπαστική αγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στους κλάδους που απεργούν στις 16/6 και κατά την γνώμη του Υπουργείου εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Η κυβέρνηση επιχειρεί με αυτό τον αντεργατικό και αντιδημοκρατικό τρόπο να «λύσει» τα προβλήματα που αυτή η ίδια δημιούργησε και για τα οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη.

Οι κλάδοι αυτοί, πέρα από όλο το προσωπικό του Υπ. Παιδείας και όλους τους εκπαιδευτικούς, είναι όλες οι συγκοινωνίες (λεωφορεία, Μετρό, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές).
Η κυβέρνηση της ΝΔ όταν κατέθετε το νομοσχέδιο και σχεδίαζε να το ψηφίσει μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ήξερε πολύ καλά ότι θα προκαλούσε ισχυρές αντιδράσεις και απεργίες. Επέλεξε να το κάνει για να χρησιμοποιήσει τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους σαν «ασπίδα προστασίας» απέναντι στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Ας αποσύρει λοιπόν η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για να γίνουν απρόσκοπτα οι εξετάσεις.
Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους μαθητές και για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι υποκριτικό.
Μειώνει τον αριθμό των εισακτέων στα Δημόσια Πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή που ενισχύει τα Ιδιωτικά.

Στρέφεται για δυο χρονιές ενάντια στους μαθητές, επιβάλλοντας την καταστροφική τηλεκπαίδευση, διαστρέφοντας και καταστρέφοντας το δημόσιο σχολείο. Δεν φρόντισε να φτιάξει τα σχολεία για να φοιτήσουν με ασφάλεια 15 μαθητές ανά τάξη, δεν προχώρησε έγκαιρα σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ δεν πήρε μέτρα για να ανοίξουν οι Σχολές.

Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν.
Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη! Ούτε βήμα πίσω!
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com