ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πορεία διαμαρτυρίας από το σχολείο τους με κατάληξη το δημαρχείο της Λάρισας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με βασικό αίτημα την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης λόγω του σεισμού μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και τη λειτουργία του σχολείου σε πρωινή βάρδια.

«Η κινητοποίηση γίνεται προκειμένου να αποσπάσουμε τη δημόσια δέσμευση του Δημάρχου, ότι οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά στην πρωινή βάρδια», ανέφεραν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ τους μαθητές και τους γονείς τους υποδέχθηκε στην είσοδο του δημαρχείου ο αντιδήμαρχος Ντ. Διαμάντος που τόνισε πως η μελέτη είναι έτοιμη, ενημερώνοντας για τις σχετικές επαφές του δημάρχου Λαρισαίων στην Αθήνα για την εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων και σημειώνοντας πως στόχος παραμένει το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά και σε πρωινή βάρδια τον Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε πως το 3ο ΔΣ Λάρισας εντάχθηκε στα 5 έργα προτεραιότητας που ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, για την στήριξη των Δήμων που έχουν πληγεί από τους ισχυρούς σεισμούς του Μαρτίου στη Θεσσαλία, με το κονδύλι για την επισκευή των λιθόκτιστων κτιρίων του να ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση έχει υπογραφεί ήδη και αφορά στα πρώτα 4 εκ. ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε ο δήμος Λαρισαίων μέσω του «Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας», για την εκτέλεση πέντε έργων προτεραιότητας που αφορούν σχολεία της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ//ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ