ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Συνάντηση με την βουλευτή Λάρισας του «ΚΙΝΑΛ» Ευαγγελία Λιακούλη είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Λάρισας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτριο Γκόβαρη, την Ταμία Δήμητρα Αποστολοπούλου και τον Αν. Γραμματέα Χρήστο Κατσούρα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν αιτήματος του συλλόγου τριτέκνων τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα του απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες.

Αρχικά έγινε ενημέρωση για το σκοπό και τις δράσεις του συλλόγου των τρίτεκνων και στη συνέχεια παρέδωσαν επιστολή με τα αιτήματά τους για τα τρέχοντα ζητήματα των τρίτεκνων οικογενειών τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων τα εξής: Μειωμένα εισιτήρια των μεταφορικών μέσων, αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την διανομή τροφίμων, να διατηρηθεί και να ενισχυθεί το επίδομα παιδιών στις τρίτεκνες οικογένειες, και να εξομοιωθούν πλήρως και χωρίς περιορισμούς οικονομικά και θεσμικά με τις πολύτεκνους και να ενταχθούν στο Νόμο 1910/1944.

Η κ. Λιακούλη κατά την διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι οι τρίτεκνοι πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους πολύτεκνους, αν θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στην τεκνοποίηση και κατ’ επέκταση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, ότι τα αιτήματά τους είναι λογικά και δίκαια και δεσμεύτηκε ότι πέραν τον ήδη κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχει πραγματοποίηση η ίδια και η επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για προβλήματα τρίτεκνων θα κάνει οτιδήποτε είναι εφικτό και δίκαιο προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα τους. Παράλληλα προσκάλεσε τους τρίτεκνους για συμμέτοχη σε δράση στο «Κανείς Μόνος» οι οποίοι και αποδέχτηκαν με ευχαρίστηση.

Το προσεχές διάστημα η διοίκηση του Συλλόγου θα επιδιώξει συναντήσεις και με τους βουλευτές των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων για την πληρέστερη ενημέρωσή τους και την καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας την οποία βιώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com