ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράλληλη κινητοποίηση και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι αγρότες της Π.Ε Λάρισας, που το βράδυ της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για της ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία, με αποκορύφωμα τον παγετό της άνοιξης και διεκδικώντας άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις.

Περίσσευε η αγανάκτηση και η οργή στο μαζικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΕΟΑΣΝΛ και αγροτικοί σύλλογοι, ενώ αγρότες από τον Τύρναβο, την Ελασσόνα, την Αγιά κλπ. έστρεψαν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΕΛΓΑ «που έμειναν στα λόγια», τονίζοντας πως δυο μήνες μετά δεν ενισχύθηκε ο Οργανισμός προκειμένου να προχωρήσει σε συνολικές εκτιμήσεις και να δοθούν οι αποζημιώσεις.

«Οι ζημιές φτάνουν στο 100% και με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ θα πάρουμε ψίχουλα, ενώ υπό το βάρος της κινητοποίησής μας ο αρμόδιος υπουργός και η διοίκηση του ΕΛΓΑ εξήγγειλαν την καταβολή προκαταβολών περί τα τέλη Ιουλίου και ενώ στον κάμπο καίγεται το πελεκούδι», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας.

Απευθυνόμενος λίγο αργότερα στους αγανακτισμένους αγρότες ο κ. Μαρούδας στην κεντρική του ομιλία τόνισε πως «οι αγρότες έχουν πληγεί όχι μόνον από τα καιρικά φαινόμενα και τον παγετό αλλά και από μια σειρά πολιτικές αποφάσεις που τους αφήνουν χωρίς εισόδημα», καλώντας όλους σε μαχητική αντίδραση για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που θέτει η αγροτιά.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Εξάλλου το παρών στην κεντρική πλατεία με την πραγματοποίηση νέου συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά έδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που με τη δυναμική συμμετοχή σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων ζήτησε για μια ακόμη φορά την απόσυρσή του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ//ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ