ΧΡ. ΜΑΜΜΟΣ: ΣΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να αποσύρει το θέμα από τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου
Τους λόγους  για τους οποίους απέσυρε το θέμα που είχε θέσει προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου για επανασύσταση του δήμου Αμπελώνα, εξηγεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάμμος που εδω και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει αυτήν την προσπάθεια που βρίσκει ευήκοα ώτα στις τοπικές κοινωνίες και μάλιστα έτυχε και της στήριξης της πλειοψηφίας των μελών του τ.σ. Αμπελώνα που συνεδρίασε για αυτό το θέμα προχθές.
Με την κίνησή του να αποσύρει το θέμα ο κ. Μάμμος είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη δημοτική αρχή αν μάλιστα υιοθετηθεί και η πρόταση για την πραγματοποίηση της δια ζώσης συνεδρίασης στον Αμπελώνα.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στην επιστολή του ο κ. Μάμμος, που υποστηρίζει ότι αποτελεί απάντηση σε όσους επιχείρησαν να τον συκοφαντήσουν και να διαστρεβλώσουν τις προθέσεις του επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Στη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε , μετά από δική μου εισήγηση , να μετατεθεί η συζήτηση της πρότασης που κατέθεσα για την επανασύσταση του πρώην Δήμου Αμπελώνα σε επόμενη συνεδρίαση του Οργάνου.
Λυπάμαι που θα απογοητεύσω φερέφωνα και συκοφάντες, αλλά με παρρησία δηλώνω για πολλοστή φορά ότι η σημαία του αγώνα για την ανεξαρτησία του Αμπελώνα δεν υποστέλλεται, τουλάχιστον όσον αφορά στις δικές μου θέσεις και απόψεις τις οποίες εκτιμώ ότι συμμερίζεται η πλειοψηφία των κατοίκων του Αμπελώνα, τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστώ δημόσια που με εξέλεξαν πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο σε σταυρούς από όλες τις παρατάξεις.
Για αυτό και είναι καθήκον μου ως αιρετός να μεταφέρω και να διεκδικώ στο Δ.Σ. το καλύτερο για τον τόπο μου. Προς αποφυγήν λοιπόν των όποιων παρανοήσεων, εσκεμμένων ή μη , ενημερώνω κάθε ενδιαφερόμενο ότι ζήτησα την απλή αναβολή της συζήτησης του εν λόγω θέματος για δύο λόγους:
πρώτον, επειδή θεώρησα σωστό η συζήτηση επί ενός τόσο σοβαρού θέματος να γίνει σε δια ζώσης συνεδρίαση του ανώτατου δημοτικού Οργάνου και, δεύτερον, επειδή επίσης θεώρησα σωστό να εμπλουτίσω με περαιτέρω επιχειρήματα την άποψη της ανεξαρτητοποίησης του πρώην Δήμου Αμπελώνα, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να μπορέσει να μορφώσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη άποψη και εικόνα επί του θέματος.
Στο πλαίσιο αυτό, είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω δημόσια τον επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, κ. Στέλιο Ροντούλη, και την δημοτική σύμβουλο της “Συμπολιτείας”, κ. Ρούλα Σουρλατζή, γιατί ζήτησαν η συζήτηση για την επανασύσταση του Δήμου Αμπελώνα να γίνει στο δημοτικό κατάστημα του Αμπελώνα και μάλιστα σε μια ειδική μονοθεματική συνεδρίαση, πρόταση που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Τέλος, θερμές ευχαριστίες απευθύνω και στο Τοπικό Συμβούλιο Αμπελώνα, διότι συζήτησε την πρότασή μου και κατά πλειοψηφία αποφάσισε την διερεύνηση των παραμέτρων επανασύστασης του Δήμου Αμπελώνα, χαράζοντας μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του μαραμένου τόπου μας.
Εξάλλου, η απόφαση αυτή του Τοπικού Συμβουλίου είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί σε φερέφωνα και συκοφάντες, χωρίς περαιτέρω δικά μου σχόλια”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ