ΔΑΚΕ: Η ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ

Ανακοίνωση – απάντηση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης

Ξεκινώντας κρίνουμε απαραίτητο να παραθέσουμε τρείς ορισμούς.

ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ: εκείνος που αντί να απεργεί συνεχίζει να εργάζεται ή προσφέρεται να εργαστεί προς αντικατάσταση των απεργών.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ: ο όρος συνδικαλισμός έχει αρχαιοελληνική προέλευση από το σύνδικος, που σημαίνει συνήγορος, υπερασπιστής. Η οργάνωση των εργαζομένων σε σωματεία (συνδικάτα) με σκοπό τη βελτίωση των αμοιβών τους, των συνθηκών εργασίας και ασφάλισης καθώς και το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την οργάνωση αυτή.

ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ: η σκόπιμη εκμαίευση μυστικών και πληροφοριών προκειμένου να εκθέσω κάποιον στην εξουσία που τον καταδιώκει.

Τα μέλη των Δ.Σ. των σωματείων κύριοι και κυρίες της ΔΑΚΕ δεν προκύπτουν απ’ τον τροχό της τύχης. Εκλέγονται και γνωρίζουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις τους και φυσικά δεν είναι αλυσοδεμένα στη θέση τους. Είναι όμως υποχρεωμένα να προωθούν τις αποφάσεις των σωματείων και των ομοσπονδιών. Είναι υποχρεωμένα να ΑΠΕΡΓΟΥΝ και να πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις. Όποιος δε θέλει, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης από τη θέση του. Δε ζητάμε να κάνει χαρακίρι. Ζητάμε να έχει την στοιχειώδη εντιμότητα να παραιτηθεί.

Κι έρχεστε εσείς και τι μας λέτε; Πως δεν πρέπει να γνωρίζουν τα μέλη του κάθε σωματείου αν αυτός που εξέλεξαν σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις και ΑΝ ΑΠΕΡΓΕΙ!

Ποια είναι η εξουσία που καταδιώκει τα μέλη των Δ.Σ.; Οι εργαζόμενοι που τους εξέλεξαν; Και δεν πρέπει να γνωρίζουν τη στάση των εκπροσώπων τους;  Είναι επτασφράγιστο μυστικό; Αυτό εσείς το λέτε χαφιεδισμό; Ή δε γνωρίζετε τη σημασία των λέξεων από αμορφωσιά ή σκόπιμα χυδαιολογείτε.

Την ώρα που το εργατικό κίνημα δίνει μάχη για το κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ εσείς δίνετε μάχη για το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ!

Μόνη σας έγνοια είναι να προσφέρετε υπηρεσίες στη Ν.Δ. Ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Περιμένουμε να χαρακτηρίσετε συνδικαλιστικό χαφιεδισμό  (με το νόημα που έχετε στο μυαλό σας) την παραπομπή των απεργοσπαστών δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ στο πειθαρχικό, την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων δικηγόρων δε σεβαστούν την απόφαση του κλάδου να απέχουν από τις διαδικασίες πλειστηριασμών από τις τράπεζες και τα funds που θέλουν να βγάλουν στο δρόμο φτωχές λαϊκές οικογένειες.

Επειδή εμείς στα σωματεία μας δεν έχουμε πειθαρχικά, έχουμε μια επιλογή. Να γνωρίζουν τα μέλη των σωματείων ώστε να μπορούν να κρίνουν τη στάση του καθενός.

Η συνεισφορά σας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος ήταν αυτή η ανακοίνωσή σας.

Το τραγικό  – για εσάς – είναι πως πιστεύετε πως καταγγέλλετε άλλους κι όχι τους εαυτούς σας!

Ποια είναι η θέση σας για το αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση; Δεν έχουμε δει ούτε μια ανακοίνωση της ΔΑΚΕ. Πλήρης αφωνία!

Να πάτε να δουλέψετε εσείς  – κυρίες και κύριοι  συντάκτες της ανακοίνωσης – 10 ώρες τη μέρα στα εργοστάσια, στα καζάνια με 40 βαθμούς έξω και 60 μέσα, στα αμπάρια. Και να χάσετε κι άλλες δυο ώρες απ’ τη μέρα σας στο λεωφορείο από και προς τη δουλειά. Να δουλέψετε δυο βδομάδες συνεχόμενα και μετά να πάρετε ρεπό να δούμε αν θα ξεκουραστείτε ή αν θα τρέχετε στους γιατρούς και στα νοσοκομεία. Αν έχετε καταφέρει να επιβιώσετε.

Να πάτε να δουλέψετε εσείς δυο ώρες το πρωί και να είσαστε με το τηλέφωνο στο χέρι για να σας πάρει ο εργοδότης όποια ώρα θέλει το υπόλοιπο της ημέρας να συνεχίσετε τη δουλειά σας.

Καλύτερο συμπαραστάτη στους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς της σχεδιασμούς η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να βρει από τη ΔΑΚΕ.

Την παράταξη που ήταν υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών με δημόσια κεντρική ανακοίνωσή της. Το 95% των εκπαιδευτικών γύρισαν την πλάτη στη ΔΑΚΕ και στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας.

Είστε η μοναδική παράταξη που θα συμμετάσχει στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην ΠΟΕ – ΔΟΥ με ηλεκτρονική ψηφοφορία! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Πιστεύετε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. κι εσείς θα βάλετε στον γύψο το εργατικό κίνημα;

Πως θα σας επιτραπεί να κάνετε τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους;

Πως θα σκύψουμε το κεφάλι και θα προχωρήσουμε στα σωματεία σε ηλεκτρονικές εκλογές και ηλεκτρονικές Γενικές Συνελεύσεις;

Πως θα αποδεχτούμε να ψηφίζει ο εργαζόμενος για την προκήρυξη απεργίας με τον κάθε εργοδότη και προϊστάμενο πάνω απ’ το κεφάλι του;

Είναι προφανές πως εκπροσωπείτε μόνο τους εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Το νόμο – έκτρωμα που διαλύει τις ζωές μας θα τον καταργήσουμε στην πράξη!

Κι ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

Ζητάμε σύγκληση της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, σε ανοιχτό χώρο που να προσφέρεται για την παρουσία συναδέλφων/ισσων που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Απολογισμός των κινητοποιήσεων και απεργιών των 10/6 και 16/6
  • Ενημέρωση από τα Δ.Σ. των σωματείων που ανήκουν στο Ν.Τ.
  • Πρόγραμμα δράσης το επόμενο χρονικό διάστημα
  • Λήψη απόφασης για ΑΠΕΡΓΙΑ αμέσως μόλις βγει σε ΦΕΚ ο νόμος – έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση, την οποία θα αποστείλουμε ως αίτημα στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.
  • Δράσεις ενάντια στον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ