ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΝΙΟ ΜΟΡΡΙΚΟΝΕ (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στη Λάρισα η έκθεση του αφιερωματικού κόμικ “Io, Ennio Morricone”, η οποία και θα φιλοξενηθεί στον χώρο του “Kubrick Pure Social Club” μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συνεργασία με το «Kubrick» και υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών εγκαινίασε την έκθεση του αφιερωματικού κόμικ με τίτλο “Io, Ennio Morricone”, σε κείμενα και σχεδίαση του σκιτσογράφου John Antono, στον εξωτερικό χώρο “Speak Easy” του Kubrick Pure Social Club, με τον πρόεδρο του συλλόγου Κ. Παπακώστα να μιλά στο paidis.com δηλώνοντας ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση του κοινού.

«Ο John Antono εμπνέεται από τη ζωή και την σπουδαία μουσική πορεία του συνθέτη και δημιουργεί μία εικονογραφημένη μικρή ιστορία συνδυάζοντας τον λόγο με την εικόνα, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα – σταθμούς της ζωής του, ενώ με χαρά διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για τον μαέστρο αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις του συλλόγου, όπως και για το κόμικ», σημειώνει ο κ. Παπακώστας, προσθέτοντάς πως πρόκειται για μια βιωματική έκθεση, που στο μέλλον θα εμπλουτισθεί με αναφορές σε σάουντρακ και θα ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη.

«Η μουσική του Ennio Morricone ήταν και πάντα θα είναι ένας τρόπος σκέψης, μια στάση ζωής, μια φιλοσοφία. Βασικός σκοπός του Συλλόγου είναι η προώθηση ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό της μουσικής του, της σημαίνουσας προσωπικότητάς του, της φιλοσοφίας του. Αυτή η δράση του Συλλόγου έρχεται ως μία ακόμα απόδειξη πως οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν να εμπνεύσουν, να συνεργαστούν και να συμπληρώσουν η μία την άλλη, χαρίζοντας μας ιστορίες που μας συγκινούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε σχετική ανακοίνωση του δραστήριου συλλόγου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ