ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Ανακοίνωση της ΣυνΠολιτείας δημοτικής παράταξης Δήμου Τυρνάβου

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο απέκτησε μονοθεματικό χαρακτήρα και όλη η συζήτηση έγινε γύρω από τα 10 ερωτήματα που έθεσε στον Δήμαρχο η παράταξη ΣυνΠολιτεία, σχετικά με το θέμα της ανάθεσης μελετών σε αναπτυξιακή εταιρία. Εξηγήσεις ζήτησαν και οι άλλες παρατάξεις, καλώντας τον Δήμαρχο να δώσει απαντήσεις.

Ο Δήμαρχος δέχτηκε να απαντήσει αλλά ήταν φανερή η προσπάθεια που έκανε να αποφύγει την ουσία και με υπεκφυγές και αοριστίες θέλησε να θολώσει την πραγματικότητα.

Ισχυρίστηκε πως οι κινήσεις του έγιναν για να μπορέσει ο Δήμος να τρέξει γρήγορα τις μελέτες.

Αρνήθηκε να αποδεχτεί πως οι κινήσεις του εντάσσουν την Δήμο σε μηχανισμό πολιορκίας δημοσίου χρήματος.

Αρνήθηκε επίσης να χαρακτηριστεί η αναπτυξιακή εταιρία ως μεσάζοντας παρά το ότι η εταιρία θα αναθέσει τις μελέτες σε τρίτους υπερεργολάβους, λέγοντας πως ‘’αυτά έτσι γίνονται’’.

Ισχυρίστηκε πως έκανε την σύμβαση με την αναπτυξιακή εταιρία του Δ. Φυλής και όχι με την ΑΕΝΟΛ της οποίας ο Δήμος είναι μέτοχος γιατί η ΑΕΝΟΛ δεν είναι έτοιμη.

Ανέφερε πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είναι ο κ. Πουλής ο οποίος για την ιστορία σύμφωνα με δημοσιεύματα ελέγχεται δικαστικά για υποθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέλος δεν απάντησε γιατί δεν υπάρχει εισήγηση   της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για την σύμβαση, ούτε γιατί δεν αναζητήθηκαν άλλες λύσεις με  δεδομένο πως η  τεχνική υπηρεσία μπορεί να κάνει επίβλεψη στην εκπόνηση μελετών δημοτικών έργων.

Οι απαντήσεις του Δημάρχου δεν ήταν πειστικές. Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ