ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗΣ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ 110 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ “ΦΟΡΤΟΥΝΑ” ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Συνεχίζεται η Οδύσσεια 2 οικογενειών που χτυπήθηκαν από το σεισμό της 3ης Μαρτίου ενώ και επαγγελματίες της εστίασης στο ίδιο χωριό περνούν τον δικό τους Γολγοθά

Τί και αν έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από τον μεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου που χτύπησε τα σπίτια τους, τί και αν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας σεισμοπαθείς στο Κουτσόχερο λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας αλλά και των τοπικών αρχών συνεχίζουν να ζουν το δικό τους Γολγοθά και είναι αναγκασμένοι να ζουν σε καταλύματα όπως τα αποδυτήρια του γηπέδου της τοπικής ομάδας της θρυλικής “Φορτούνας Κουτσοχέρου”, από τις πρώτες ημέρες όταν τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα.

Το paidis.com είχε επισκεφθεί το χωριό πριν από ένα μήνα περίπου και είχε καταγράψει τα προβλήματα των σεισμόπληκτων. Δυστυχώς όμως ένα μήνα μετά για τον κ. Γιώργο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας η κατάσταση παραμένει ίδια λες και δεν πέρασε μια μέρα.

Θυμίζουμε τί μας είχε πει τότε:
«Είμαι καρδιοπαθής, έχω κάνει εγχείρηση καρδιάς και παίρνω 12 χάπια την ημέρα, έχω μιλήσει με άτομα της Περιφέρειας αλλά απάντηση καμιά. Μας έχουν ξεχάσει τελείως. Γι’ αυτούς είναι σαν να μην υπάρχουμε».

Από εκείνη την επίσκεψη υπήρξε και μία θετική εξέλιξη, αφού άτομα που έμεναν σε σκηνή πήραν οικίσκο και ζουν σε κάπως καλύτερες συνθήκες.

Ομως το σημερινό ρεπορτάζ πέραν του Γολγοθά των οικογενειών που ζουν στα αποδυτήρια, ανέδειξε και το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες της εστίασης στο χωριό που δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους ούτε έξω αφού οι κουζίνες και οι υπόλοιποι χώροι είναι ακατάλληλοι λόγω του σεισμού.

Η μόνη λύση είναι να μας στείλουν οικίσκους για να τους λειτουργήσουμε ως κουζίνα ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε και εμείς σημειώνει μία επαγγελματίας που υπογραμμίζςει ότι ακόμ,η δεν έχουν πάρει τα χρήματα που δικαιούνται για τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους.

Αλήθεια δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε πλέον πρόβλημα επιβίωσης σημειώνει και καλεί την πολιτεία να δώσει λύσεις και να καταβάλει άμεσα τις ενισχύσεις.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com