ΤΟ… ΚΟΡΩΝΟΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΥΚΛΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη στο Μουσείο Κούκλας

Το Μουσείο Κούκλας συνεχίζει το …κορωνοκαλοκαιρινό του πρόγραμμα κουκλοεργαστηρίων για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με τα παραμύθια να πρωταγωνιστούν και τις κούκλες των παιδιών να κάνουν πρόβες στο κουκλοθέατρο.

Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά θα εμπνευστούν νέες ιστορίες, θα δημιουργήσουν νέες κατασκευές, θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους βελτιώνοντας την άρθρωσή τους, θα διευρύνουν τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και θα ανοίξουν την αυλαία της λογοτεχνικής,θεατρικής και μουσικής τους παιδείας.

Στο Μουσείο Κούκλας, τα παιδιά ακούνε το παραμύθι, μελετούν το σενάριο, εμπλουτίζουν τη φαντασία τους με μουσική, φτιάχνουν τις δικές τους κούκλες με τους πρωταγωνιστές της κάθε ιστορίας, συγκεντρώνουν τα σκηνικά και τα αντικείμενα της παράστασης και στη συνέχεια παίζουν κουκλοθέατρο στην πίσω αυλή.

Την ερχόμενη Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Ιουνίου, πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η Πουπού η αλεπού και η κότα η Καρλότα, με τις οποίες θα καθαρίσουμε κρεμμύδια, θα κάνουμε καντάδες, θα απαγγείλουμε ποιήματα,θα βουτήξουμε σε κατσαρόλες τρυπώνοντας σε κάθε γωνιά του μουσείου. Τέλος, τα παιδιά θα κατασκευάσουν τις δικές τους γαντόκουκλες και θα παίξουν κουκλοθέατρο με την ι%C

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ