ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΟΛΑΪΝ: ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΘΟΥΣ

Δείτε τί ανέφερε σε αναρτήσεις του στις 13 Μαΐου

Ισως ήταν από τους λίγους που από την πρώτη στιγμή αψηφώντας το όποιο κόστος θα μπορούσε να είχε για τον ίδιο μια λανθασμένη πρόβλεψη είχε εκφράσει με παρρησία την άποψη ότι η δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, ήταν ένα έγκλημα πάθους ή έγκλημα που υποδηλώνει την τάση εξουσίας πάνω στο θύμα.
Ο λόγος για τον Λαρισαίο ποινικολόγο Στέλιο Καλογερά ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο fb έγραψε στις 13 Μαΐου:

“Κάτι μου βρωμάει στην υπόθεση….
Κάποιος ή λέει ψέματα ή δε λέει όλη την αλήθεια….
Κάποιος παραείναι…..” βρετανός ” για όσα έζησε…..
Μακάρι να κάνω λάθος….

Και σε διάλογο με φίλους του συνέχισε:

“Στην Εγκληματολογία της Ελλάδας δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία ληστεία με πνιγμό ή στραγγαλισμό…”

Ενώ ειδικότερα ανέφερε:

“Ο στραγγαλισμός- πνιγμός είναι έγκλημα που συνήθως υποδηλώνει την τάση εξουσίας πάνω στο θύμα. Απαντάται κατά κόρον στα σεξουαλικά και στα εγκλήματα πάθους. Δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία έγκλημα στραγγαλισμού με σκοπό απόσπαση πληροφοριών από τρίτο.

Ακρωτηριασμό Ναι, ξυλοδαρμό Ναι, θραύση άκρων Ναι, κλπ …

Συνήθως αρκεί η απειλή χρήσης βίας ( πχ τοποθέτηση μαχαιριού στο λαιμό, στο στήθος, στο αιδοίο, στα μάγουλα κλπ της συζύγου. Επίσης συνήθως μόνο και μόνο η απειλή χρήσης βίας σε βρέφος αρκεί για να κάμψει την οποιαδήποτε αντίσταση των γονέων……

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο σύζυγος είναι τσιγκουναριο και παρόλο που πνίγουν τη γυναίκα του και απειλούν το μωρό του δεν μαρτυράει, υπάρχει το αναπάντητο ερώτημα γιατί δεν τον καθαρίζουν κι αυτόν οι ” επαγγελματίες ληστές ” για να μην αφήσουν μάρτυρες;;;

Επίσης το σενάριο ” ληστεία από επαγγελματίες που διαρκεί μια ώρα ” μου μοιάζει εγκληματολογικο ανέκδοτο…”

Τέλος σε άλλο σημείο τόνισε:

“Επίσης πολύ….ύποπτο είναι ότι αφού ο ….βρετανός έδωσε κατάθεση, οι ειδικοί γι αυτά τα θέματα τον ξανακάλεσαν μετά από λίγες ώρες να ξαναδώσει…..
Ασυνηθες μετά από τόσο πόνο…”

Αν μη τί άλλο ήταν μία επιστημονική προσέγγιση ενός θέματος μακριά από τις μπούρδες που είχαν ακουστεί εκείνο το διάστημα και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία, τότε και οι εκτιμήσεις μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη και για τους κυρίους στο κράτος των Αθηνών και όχι μόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ