ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας απαιτεί γοργό εκσυγχρονισμό, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και να φθάσει στο επίπεδο που αρμόζει σε μια προηγμένη χώρα. Υπ’ αυτό το πρίσμα, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εγκρίνοντας, δύο σχεδόν μήνες μετά από τη διατύπωση του σχετικού αιτήματος, τα αναγκαία κονδύλια για την αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου, για την αποτελεσματικότερη φύλαξη του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

Προσδοκούμε ότι σύντομα θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της πιο ασφαλούς λειτουργίας των φυλακών της πόλης, που πλέον βρίσκονται στα όρια του αστικού ιστού. Η επίλυση του τεράστιου προβλήματος της μικρής και μεγάλης εγκληματικότητας που μαστίζει εδώ και πολλά χρόνια την χώρα μας, δεν μπορεί να επιλυθεί αν δεν λυθούν και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το σωφρονιστικό σύστημα, κυρίως σε ότι αφορά τις υλικοτεχνικές υποδομές του».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ενημέρωση που είχε για τις δύο Αποφάσεις που υπέγραψε (17.06.21) η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου, με τις οποίες εγκρίνονται πιστώσεις ύψους 48.600 ευρώ για το Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με σκοπό να εγκατασταθεί σύγχρονο κύκλωμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός είχε συναντηθεί με την κ. Νικολάου στις 9 Απριλίου, μετά από την ενημέρωση που είχε από τον Αρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας κ. Κώστα Παπαθανασίου για τα προβλήματα των φυλακών.

Στη συνάντηση αυτή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε ζητήσει την ικανοποίηση του αιτήματος της αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου για την αποτελεσματικότερη φύλαξη του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, με τη Γενική Γραμματέα να δεσμεύεται για την άμεση υλοποίησή του, όπως και έπραξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ