ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μεγάλη τιμή και αναγνώριση για το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια  ο μαέστρος , τα μέλη, οι μαθητές αλλά και οι εκτελεστές  της Φιλαρμονικής του δήμου Τυρνάβου, αποτελεί η πρόσκληση που έλαβε για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών του χρόνου τον Σεπτέμβριο στη Γκριμα της Γερμανίας.

Η ιδιαίτερα τιμητική αυτή πρόσκληση ήλθε λόγω της εξωστρέφειας της ορχήστρας και της συμμετοχή της  σε ιδιαίτερα σημαντικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η διοργάνωση του συνεδρίου των Ελληνικών φιλαρμονικών ορχηστρών που έγινε στο Τύρναβο προ ετών με καλεσμένους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος περίπου 60 ορχήστρες από όλο το κόσμο, καθώς η διοργάνωση γιορτάζει τα 50 χρόνια της.

Το paidis.com επιβεβαίωσε την πληροφορία  ύστερα από επικοινωνία  με τον διευθυντή και μαέστρο της Φιλαρμονικής κ. Σαμαντζή Θέμη.

Από την πλευρά του ο μαέστρος σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Αποτελεί ίσως μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες, ύστερα από τα σχεδόν 60 χρόνια ύπαρξης της Φιλαρμονικής, η πρόσκληση την οποία λάβαμε. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας ώστε να προβάλλουμε το πολιτισμό, την κουλτούρα αλλά και την πόλη μας».

Σ.Σ.: Η πρόταση αυτή και η διεθνής αναγνώριση ήλθε σε μία στιγμή που ο δήμος αντί να προσέχει ως κόρη οφθαλμού και να στηρίζει τη Φιλαρμονική ώστε να συνεχίζει να βάζει λιθάρια πολιτισμού στην περιοχή, κάνοντας την περιοχή πόλο έλξης, βρίσκεται σε μια ανούσια κόντρα μαζί της κάνοντάς την έξωση από ένα χώρο που είναι το σπίτι της εδώ και πολλά χρόνια. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούν το όλο εγχείρημα γιατί είναι κρίμα να διαλυθεί μια ορχήστρα θεσμός και σήμα κατατεθέν του Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ