ΝΑ ’ΤΑΝΕ ΤΟ ’21…

Μεγάλη εκδήλωση του Συνδέσμου Γραμμάτων – Τεχνών Θεσσαλίας για τα 200 χρόνια  από την Ελληνική Επανάσταση

Με μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στην οποία μετέχουν κορυφαίοι στο είδος τους ομιλητές, αλλά και με συναυλία από έναν διάσημο τενόρο,  ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας καταθέτει την δική του συμβολή στις επετειακές εκδηλώσεις της χώρας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστα του 1821.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και έχει τίτλο «Να ΄τανε το ΄21 – Συμβολή στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 20:00 στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά μέτρα και τους περιορισμούς που θέτει ο ΕΟΔΥ για τον COVID-19. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου κ. Τάσος Λιάσκος (πρ. Υπουργός) με θέμα «Ανεξαρτησία –Αγωνιστές και Άρματα»,

το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Μιχάλης Καρατσιώλης με θέμα «Ερμηνευτικά κριτήρια της Επανάστασης του 21»,

ο Βουλευτής και Δημοσιογράφος-Ιστορικός κ. Κώστας Γκιουλέκας με θέμα «το 1821μέσα απ’ τις πηγές του»,

ο Εφέτης και μέλος του ΔΣ του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών, κ. Δημήτρης Ορφανίδης, με θέμα «Ατραποί προς την ελευθερία. Ο ύμνος και ο ποιητής του»,

ο Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας – Εκπαιδευτικός κ. Αλέξης Καλέσης, με θέμα «Ξένοι περιηγητές: η Ευρώπη ανακαλύπτει την Ελλάδα της Επανάστασης»,

η Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κα Φανή Καλοκαιρινού, με θέμα «H Ελληνική Επανάσταση στη Θεσσαλία».

Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας  του ΑΠΘ κ. Κώστας Γιαβής με θέμα «Η επιμονή των αγτωνιστών του ’21 ως προϋπόθεση του φιλελληνισμού.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την συναυλία του Τενόρου Ευαγγέλου Γιαμούρη, που ζει και κάνει διεθνή καριέρα στην Νέα Υόρκη, με ένα μουσικό διαχρονικό πρόγραμμα, που ακολουθεί την εξέλιξη της μουσικής από την επανάσταση του ΄21 έως σήμερα. Συγκεκριμένα το ρεπερτόριο περιλαμβάνει:

The Phantom of the Opera

Music of the night

Caruso

La bella Maria de mia amor

Con te partiro

Τζιβαέρι

Σαράντα παλικάρια

Παιδιά της Σαμαρίνας

Τη Υπερμάχω

Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας

Την εκδήλωση θα μεταδίδει απευθείας η τηλεόραση ASTRA TV ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακή αναμετάδοση μέσω του astratv.gr

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Σημειώνεται για το κοινό ότι, λόγω των υγειονομικών μέτρων, η προσέλευση στην εκδήλωση ορίζεται για τις 7.30 μμ και η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη. Οι θεατές θα τοποθετηθούν με αποστπασεις ασφαλείας σύμφωνα με τα υγειονομικά Πρωτόκολλα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ