ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ

Στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών έχει μεταφερθεί ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στους επτά τελικά Μητροπολίτες που έγινε νωρίτερα το απόγευμα στη Μονή Πετράκη. Πρόκειται για ιερομόναχο, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και συγκεκριμένα στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας ενώ δικαζόταν για υπόθεση με ναρκωτικά.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί Συνοδικό δικαστήριο στο οποίο συμμετείχαν οι επτά Μητροπολίτες και δίκαζε σε δεύτερο βαθμό τον ιερομόναχο ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή καθαίρεσης.

Ο εγκαλούμενος κληρικός επιτέθηκε με βιτριόλι στους αρχιερείς το οποίο είχε σε μπουκαλάκι στην τσέπη του, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές είχε και δεύτερο μπουκάλι το οποίο πέταξε σε δικηγόρους και φύλακες της μονής.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Οι 4 εξ αυτών παραμένουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο ενώ οι άλλοι 3 μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με τους δύο εξ αυτών να έχουν εγκαύματα στα μάτια.

Τους τραυματίες επισκέφθηκαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας τους, χαρακτήρισε οδυνηρό και πρωτόγνωρο το περιστατικό και την επίθεση σοκαριστική.

Όπως ανέφερε, ο δράστης δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του» και συμπλήρωσε πως «Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας. Χρειάζεται προσπάθεια για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την άμεση παρέμβασή τους,  τονίζοντας πως «ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει με ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου είπε ότι επικοινώνησε πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος και την ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη και εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στα θύματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ