ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων δήμων του νομού που καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν ανοχή και να μην το επιτρέψουν

Την Πέμπτη 24-6-2021  η  Δημοτική Αρχή της Λάρισας βάζει θέμα  στην οικονομική επιτροπή, και δίνει σε ιδιώτες τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης για 10 χρόνια.

Καμία ανοχή. Να μην το επιτρέψουμε!

H Διοίκηση του Δήμου Λαρισαίων, για ακόμα μια φορά αποδεικνύει την πλήρη εναρμόνιση της με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υιοθετούν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις – σήμερα της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες. Όσο και να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν, η πολιτική που ακολουθούν έχει την ίδια κατεύθυνση. Έχουν την ίδια στρατηγική.

Στρατηγική που διέπει  όλο το νομοθετικό πλαίσιο – «Καλλικράτης», «Κλεισθένης» – που το ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών για να ανακάμψει η οικονομία – τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό σημαίνει περισσότερα βάρη στις πλάτες των δημοτών, με αύξηση των δημοτικών τελών, απαξίωση των υπηρεσιών και το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων.

Τα «αναπτυξιακά» τερτίπια της κυβέρνησης της ΝΔ, διευκόλυναν ακόμη περισσότερο τις δημοτικές αρχές να ιδιωτικοποιούν τους τομείς καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Έτσι με βάση αυτά, η Δημοτική Αρχή Λάρισας επιχειρεί να περάσει την ιδιωτικοποίηση μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, εκεί που η Διοίκηση του κ. Καλογιάννη έχει την πλειοψηφία.

H Διοίκηση του κ. Καλογιάννη πήρε φόρα, μετά την εκχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της Υπηρεσίας πρασίνου του δήμου μας – για δύο (2) χρόνια σε ιδιώτη – τώρα ήρθε η  σειρά του ηλεκτροφωτισμού και ίσως έπεται και ο τομέας της καθαριότητας, ποιος ξέρει….?

Όλες οι εργασίες που περιγράφονται  και προτείνεται να ανατεθούν σε εργολάβο, μπορούν να εκτελεστούν από το προσωπικό που υπηρετεί στο Δήμο, αφού έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, ποιο  είναι το μέλλον αυτών των εργαζόμενων που υπηρετούν σ’ αυτές τις υπηρεσίες και όλα αυτά τα χρόνια κόντρα σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, με όπλο το φιλότιμο, έχουν στήσει όλο αυτό το οικοδόμημα που παραχωρείται για να «ξελασπώσουν» τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να έρθει η ανάκαμψη?

Όσον αφορά την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού, παρά τις προτάσεις και διεκδίκησης μόνιμου προσωπικού από το Σύλλογο εργαζομένων και τους υπηρεσιακούς παράγοντες με την προκήρυξη 3Κ/18, η Δημοτική Αρχή έκλεισε τα «αυτιά»….. ή είχε σχέδιο από παλιά.!!

Η δε επίκληση της έλλειψης προσωπικού, όσον αφορά την Υπηρεσία Πρασίνου, είναι εντελώς προσχηματική.

Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έχει διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό επιπλέον, όχι μόνο δε συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική, αλλά επιχειρεί με αιφνιδιασμούς να μην αφήσει κανένα περιθώριο για την εξεύρεση λύσεων, που βέβαια απαιτούν σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική.

Διεκδικούμε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ

ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΔΙΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ

ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους, τους δημότες, σωματεία, φορείς, μαζί με τους εργαζόμενους να υπερασπιστούμε το λαϊκό εισόδημα, χωρίς νέους φόρους και χαράτσια που θα επέλθουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ