ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την υπογράφουν οι Δημήτρης Κοντελές Δημήτρης π. αιρετός του ΠΥΣΔΕ Λάρισας και Παναγιώτης Ρεμπάπης π.α. αιρετός του ΠΥΣΔΕ Λάρισας εκ μέρους της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Να αρθεί τώρα ο περιορισμός των 20 προτιμήσεων σχολικών μονάδων στους εκπαιδευτικούς που ήρθαν με μετάθεση, ζήτησαν βελτίωση ή βρίσκονται στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ και κλήθηκαν να υποβάλουν αίτηση για τοποθέτηση σε οργανικά κενά.

Η επίκληση της διάταξης της παρ.7 του άρθρου 15 του Π.Δ. 50/1996 που αναφέρονταν α. σε περισσότερες περιοχές μεταθέσεων εντός νομού (τέσσερεις για την Λάρισα) με λιγότερα σχολεία σε κάθε περιοχή που υπερκάλυπταν οι 20 προτιμήσεις και β. η αίτηση και ο έλεγχος γίνονταν χειρόγραφα, δεν μπορεί να κρύψει την προσπάθεια της διοίκησης και του ΠΥΣΔΕ με τα διορισμένα και τα δοτά του μέλη να μας γυρίσουν σε εποχές «γκρούεζα». Τους θυμίζουμε μόνο ότι τα τελευταία χρόνια που ήμασταν αιρετά μέλη στο συμβούλιο, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης, δεν ίσχυσε τέτοιος περιορισμός στις προτιμήσεις. Θα δώσουμε ένα απλό παράδειγμα για να πειστεί και ο πιο αδαής συνάδελφος για το τι πάει να στηθεί.

Με τα σχολεία του νομού να πλησιάζουν τα 90 και σε ειδικότητες με δεκάδες οργανικά κενά και αντίστοιχους μετατιθέμενους (π.χ. φιλολόγους) είναι φανερό πως μια σειρά κενά που θα δημιουργηθούν κατά την διαδικασία τοποθέτησης πολλοί συνάδελφοι δεν θα τα γνωρίζουν και δεν θα τα έχουν δηλώσει και λόγω του περιορισμού. Ανοίγει ο δρόμος έτσι στα μέλη του ΠΥΣΔΕ να λειτουργήσουν πελατειακά και με λογικές εξυπηρετήσεων όπως παλιότερα. Οι ημέτεροι θα ενημερωθούν και θα δηλώσουν τα «σωστά» σχολεία δημιουργώντας ξανά εκείνο το άθλιο καθεστώς που είχαμε συναντήσει όταν πρωτοεκλεγήκαμε στο ΠΥΣΔΕ. Δώσαμε μάχη τότε να αρθεί αυτός ο περιορισμός και τα καταφέραμε ως κλάδος να σταματήσει εκείνο το θλιβερό αλισβερίσι . Ούτε τώρα θα επιτρέψουμε να επανέλθει.

Όσο δικαιολογίες και αν επικαλεστεί η διοίκηση δεν μπορεί να κρυφτεί γιατί πολύ απλά τώρα που οι αιτήσεις τοποθέτησης στα οργανικά κενά γίνονται ηλεκτρονικά, είτε 20 προτιμήσεις είτε 2.000 για το σύστημα είναι το ίδιο, και αυτόματα θα βγάλει τις τοποθετήσεις. Το συμβούλιο έναν απλό έλεγχο θα κάνει.
Πρέπει τώρα διοίκηση, τα δοτά και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ να άρουν τον περιορισμό των 20 προτιμήσεων γιατί είναι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα. Οι συνάδελφοι-ισσες να δηλώσουν όσα σχολεία επιθυμούν.

Το σωματείο πρέπει τώρα να πάρει θέση

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com