ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Η διορισμένη ΔΔΕ και το διορισμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας επί κυβέρνησης ΝΔ μαζί με τους ψευδοαιρετούς των ΑΔΗΚ επέστρεψαν, όσον αφορά στις τοποθετήσεις, σε γνώριμες στους εκπαιδευτικούς πρακτικές αδιαφάνειας παλαιοτέρων ετών.

Έτσι στην πρόσκληση για δήλωση τοποθέτησης σε κενές οργανικές θέσεις δίνεται από τη διορισμένη διευθύντρια του ΠΥΣΔΕ της ΔΔΕ Λάρισας στους/τις εκπαιδευτικούς η δυνατότητα να δηλώσουν έως 20 προτιμήσεις Σχολικών Μονάδων, ενώ τα σχολεία στον νομό μας είναι πολλαπλάσια.

Θυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί δήλωναν όσα σχολεία επιθυμούσαν, χωρίς αριθμητικό όριο. Και αυτό ήταν το λογικό και ορθό και εξασφάλιζε τη διαφάνεια.

Γιατί λοιπόν επαναφέρει η πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ, με απόφαση που φέρει την υπογραφή της, τον περιορισμό στην επιλογή σχολείων τοποθέτησης και γυρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα στην «κανονικότητα» του ρουσφετιού και της εσωτερικής πληροφόρησης του 2015 και πριν;

Επειδή κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων οι αιτήσεις συνεξετάζονται και είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα οργανικά κενά και σε άλλα σχολεία (λόγω βελτίωσης θέσης), τα οποία προφανώς δεν εμφανίζονται στους συνημμένους πίνακες, οι εκπαιδευτικοί δε θα μπορούν να δηλώσουν όλες τις σχολικές μονάδες, στις οποίες επιθυμούν να τοποθετηθούν πέραν αυτών που φαίνονται ότι έχουν κενά.

Εφόσον λοιπόν οι καραμπόλες που θα προκύψουν θα είναι εν αγνοία των εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικοί με λιγότερα μόρια θα καταλαμβάνουν σχολεία που θα δικαιούνταν να καταλάβουν εκπαιδευτικοί με περισσότερα, που όμως περιορίζονται από τη διοίκηση να μην τα επιλέξουν. Σε αυτή την περίπτωση η εσωτερική πληροφορία θα αναδεικνυόταν “χρυσή” για τυχόν ημέτερους. Η ΔΔΕ Λάρισας οφείλει να αποσύρει αυτό το σκοτεινό πέπλο πάνω από τις διαδικασίες τοποθέτησης και να υιοθετήσει την πρακτική των απεριόριστων επιλογών, που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της ΔΔΕ Λάρισας ως πράξη που δημιουργεί προϋποθέσεις αδιαφάνειας και άνισης μεταχείρισης των συναδέλφων και θα ζητήσουμε από τις άλλες παρατάξεις της ΕΛΜΕ να τοποθετηθούν, προκειμένου να παραστούμε αύριο στην πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ και να απαιτήσουμε την ανάκληση της απόφασης.

Θυμίζουμε επίσης ότι αυτό που φαίνεται νομότυπο δεν είναι και ηθικό. Οφείλει εξηγήσεις και λογοδοσία η νυν διοίκηση για αυτό το πισωγύρισμα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ