ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΕ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ – ΜΕΡΑ 25 ΜΕ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στη Λάρισα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής

Σε μια αποτίμηση της προσπάθειας για επαφή με την κοινωνία προχώρησε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Βούτσης, που επισκέπτεται την πόλη ως κεντρικός ομιλητής πολιτικής εκδήλωσης με θέμα «Η ανάγκη για Προοδευτική διακυβέρνηση. Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», που πραγματοποιείται απόψε στην πλατεία Ταχυδρομείου.

«Ερχόμαστε σε επαφή με την κοινωνία επικοινωνώντας μια εναλλακτική πρόταση σε καίριους τομείς που εθίγησαν από την πανδημία και τις κυβερνητικές πολιτικές», ανέφερε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας μάλιστα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αναζητά ρόλο και ταυτότητα» και επικεντρώνοντας στην ανάγκη ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος.

«Το ζητούμενο είναι ένα μαζικό κόμμα με κοινωνική γείωση», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, εκτιμώντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε σοβαρά βήματα αξιόμαχης αντιπολίτευσης» και ζητώντας από την κοινωνία να εγκρίνει με την ψήφο της δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού τόξου.

«Είμαστε ανοιχτοί σε συμπράξεις με το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 με ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα πως οι όποιες κυβερνητικές αστοχίες «πέρασαν κάτω από το ραντάρ» λόγω της πανδημίας αλλά και του «πέπλου» προστασίας των μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τη νέα σύγχρονη Αριστερά και είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην Ευρώπη, ενώ ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή στην πολιτική, αφού η πολιτική αποστασιοποίηση αποτελεί πρόβλημα», κατέληξε, σημειώνοντας πως στις ψηφιακές συζητήσεις που οργανώθηκαν μετείχαν 60.000 μέλη, ενώ 16.500 αντιπρόσωποι έδωσαν το παρών στις Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ