ΜΕ ΤΗ «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΕΝΑ» ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του ΓΕΛ Τυρνάβου ολοκλήρωσαν για δεύτερη χρονιά το ταξίδι τους στην αρθρογραφία με την έκδοση του μαθητικού περιοδικού «Μαθητική Πένα» (και σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση schoolpress.sch.gr/pena/).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ενότητα Πολιτιστικά Θέματα (Δημοσιογραφικός Λόγος- Μαθητικός Τύπος) με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενημερωμένων και ενεργών πολιτών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ασκούνται να σκέφτονται κριτικά, να αναπτύσσουν τις δημιουργικές και εκφραστικές τους ικανότητες, να συνθέτουν και να εξοικειώνονται με τα ποικίλα είδη του δημοσιογραφικού λόγου. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέους τρόπους διδασκαλίας, ενώ ενισχύεται και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

Ειδικότερα φέτος με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 οι μαθητές /τριες με ειδικό αφιέρωμα στην Επανάσταση προβληματίστηκαν για τις αξίες και τα μηνύματα που λαμβάνει η εποχή μας από τους αγώνες για την ελευθερία,. Επιπλέον τους δόθηκε η ευκαιρία να αρθρώσουν τον δικό τους λόγο και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στον εορτασμό.

Το πρόγραμμα εκπόνησαν οι καθηγητές του ΓΕΛ Τυρνάβου Μάνθου Ευπραξία (φιλόλογος), Χωματά Άννα(μαθηματικός) και Δημάκης Απόστολος (μαθηματικός).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ