ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ –ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΒΑΚ 

Για δυσχέρεια στη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων λόγω ΣΒΑΚ κάνει λόγο η ΠΥΛ

Επιστολή στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη απέστειλε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου με την οποία τον ενημερώνει για την απάντηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, η οποία απαντώντας σε ερώτηση που έθεσε η δημοτική παράταξη «Λάρισα Μπροστά» αναδεικνύει τους  κινδύνους που προκύπτουν πλέον στην πόλη της Λάρισας, λόγω της εφαρμογής του ΣΒΑΚ, όσον αφορά την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα ο Διοικητής της Π.Υ. Λάρισας απαντώντας στο ερώτημα της δημοτικής παράταξης «Λάρισα – Μπροστά »,που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ  Κ.Αργυρόπουλος και Μ.Ξηρομερίτης ,  στο  «εάν τα πυροσβεστικά οχήματα μπορούν να στρίψουν στις οδούς Μανδηλαρά και Ηλιοδώρου, Αβέρωφ, Ηπείρου και στις υπόλοιπες νεοκατασκευαζόμενες οδούς της πόλης και αν επαρκεί το τμήμα της οδού για να τη διασχίσει ένα πυροσβεστικό όχημα π.χ. 5 τόνων αυτούς τους δρόμους» σημειώνει πως:

«Κατόπιν αυτοψίας που διενήργησε προσωπικό της Υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε δυσχέρεια στη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

  • Στην είσοδο της οδού Ηλιοδώρου, από την οδό Μανδηλαρά
  • Στην οδό Αβέρωφ
  • Στην οδό Ασκληπιού
  • Στην οδό Κοραή, από το ύψος της 28ηςΟκτωβρίου έως και την οδό Λάμπρου Κατσώνη.

Επίσης επισημαίνεται ότι, σε αρκετά σημεία του κέντρου της πόλης, υπάρχει δυσχέρεια στη λειτουργία οχημάτων για τα οποία απαιτείται ανάπτυξη μηχανισμού στήριξης (γερανοφόρο, κλιμακοφόρο, βραχιονοφόρο), η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υφιστάμενη ρυμοτομία.»

Σε δήλωση της η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κα Ρένα Καραλαριώτου τονίζει σχετικά:

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, όπως αυτό καταδεικνύεται και από την απάντηση του διοικητή της ΠΥ Λάρισας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου είχαμε τονίσει ότι οι διαμορφώσεις  των νέων οδών δυσχεραίνουν την πρόσβαση και ομαλή κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων σε περιπτώσεις έκτακτης  ανάγκης ( π.χ σεισμού, φωτιάς κ.α) της πόλης.

Έχουμε ήδη τονίσει πως είμαστε σύμφωνοι στον σχεδιασμό του ΣΒΑΚ ωστόσο η δημοτική αρχή οφείλει να συνεργαστεί και να αξιολογήσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αλλαγές που πραγματοποιούνται, προχωρώντας σε άμεσες λύσεις.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου θα διενεργήσει αυτοψία σε όλες τις νέες οδούς για να εντοπιστούν και να αποκατασταθούν τα σημεία που δυσχεραίνουν τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων μεγάλων οχημάτων .

Πλέον τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com