ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΜΟΡΦΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΑΤΑ (ΦΩΤΟ)

Τον μουσειακό χώρο «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος» εγκαινίασε το πρωί της Παρασκευής η ηγεσία του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, στη Λάρισα, ενώ το εντυπωσιακό μουσείο στεγάστηκε σε ένα χαρακτηριστικό κτίριο, που αποτελεί δείγμα της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γ. Μπλιούμη και εκπρόσωπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Θ. Μπουρολιάς.

Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εκθέματα από την ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων ένα μαχητικό αεροσκάφος F-104, εξομοιωτές αεροσκαφών, οπλικά συστήματα, βλήματα και κινητήρες αεροσκαφών, ιστορικά έγγραφα, φωτογραφικό αρχείο αναχαιτίσεων και στολές, ενώ ειδικός χώρος έχει αφιερωθεί και στους πεσόντες του ΑΤΑ.

Το μουσείο είναι επισκέψιμο τις καθημερινές για σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, συλλόγους και οργανωμένα γκρουπ, κατόπιν συνεννοήσεως, ενώ τις Κυριακές ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ