ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τουρνουά μπάσκετ την ερχόμενη Δευτέρα στο πάρκο Χατζηχαλάρ

Στέλνοντας το μήνυμα πως «τη νέα γενιά δεν θα τη βάλουν στο χέρι» οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα, με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, διοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στο πάρκο Χατζηχαλάρ, ενώ η δράση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία του κόμματος.

«Λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών δεν μπορεί να δώσει η πολιτική που τα γεννά και τα αναπαράγει», σημείωσαν μεταξύ άλλων η Ρ. Ξιφαρά, μέλος Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, η Αγγ. Μάνου, στέλεχος της ΚΝΕ και η Αγγ. Τσιάτσιου, γραμματέας Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, εστιάζοντας στην ψήφιση με ευρεία πλειοψηφία του νόμου για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει στόχο ως το 2025 να απελευθερωθεί η “φαρμακευτική” κάνναβη σε όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να προχωρήσει και η απελευθέρωση της “ψυχαγωγικής” χρήσης, που θα αποφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη», τόνισαν οι ομιλήτριες, εκτιμώντας ότι «ο νόμος ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη συνολική απελευθέρωση της χρήσης και διάθεσης ουσιών».

Υπογραμμίζοντας πως την ίδια ώρα επιδιώκεται ολόπλευρο χτύπημα στα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης, όπως το ΚΕΘΕΑ, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επανέλαβαν την ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, καλώντας κυρίως τη νεολαία να μετέχει στη δράση, ανταλλάσσοντας παράλληλα σκέψεις και προβληματισμούς και διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ