Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Η Στ. Μπίζιου για την ημερίδα του ΥΠΑΑΤ περί νέας ΚΑΠ

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου με αφορμή την υβριδική ημερίδα για την παρουσίαση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει τον αγροδιατροφικό μας τομέα με μία συγκροτημένη και συνεκτική Εθνική Στρατηγική και επιδιώκει έναν ευρύ διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό να αναδειχθούν οι ανάγκες και τα ζητήματα που τους απασχολούν, ώστε να διαμορφωθούν οι καλύτερες δυνατές προτάσεις ενόψει της νέας ΚΑΠ.

Στόχος μας είναι η νέα ΚΑΠ να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας και μοχλός αντιμετώπισης των προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή, οι φυσικές καταστροφές, η πράσινη γεωργία, η προστασία του περιβάλλοντος, τα ασφαλή τρόφιμα και η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου.

Στοχεύουμε στην αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων για τους Έλληνες παραγωγούς, στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και στην παροχή κινήτρων για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο.

Το μέλλον της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον της αγροτικής μας οικονομίας. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους παραγωγούς σχεδιάζει την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) με στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων των ανθρώπων του πρωτογενούς μας τομέα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ