ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ 9 ΧΛΜ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ  ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ 

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης  στην τοπική κοινότητα Κρανιάς Ολύμπου, με την αντικατάσταση 9 περίπου χιλιόμετρων παλιού δικτύου αμιάντου με νέους  πλαστικούς σωλήνες  PE, στο τμήμα από το ρέμα της «Δέσης» μέχρι την δεξαμενή Κρανιάς. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου,  προϋπολογισμού 385.000 ευρώ που χρηματοδοτείται  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός έργου ουσίας  για τους κατοίκους της Κρανιάς Ολύμπου, που προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τις  τεχνικές μας υπηρεσίες, αντικαθιστούμε  παλιές σωληνώσεις αμιάντου, με νέους πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης σε μήκος 9 χλμ, διασφαλίζοντας επαρκές, ποιοτικό, καθαρό  νερό για τους κατοίκους της περιοχής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι:

-Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφή – επανεπίχωση) με άμμο λατομείου και υλικά οδοστρωσίας,

-Εργασίες συνολικής εγκατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε μήκος 6.800 μ. με σωλήνες από PE ονομαστικής διαμέτρου DN 110 mm/PN 16 Atm, με όλα τα παρελκόμενα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου.

-Εργασίες συνολικής εγκατάστασης από τις υδρομαστεύσεις προς τον κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης σε μήκος 2.000 μ. περίπου, με σωλήνες  από  PE  ονομαστικής διαμέτρου  DN 63 mm/PN 16 Atm,  με όλα τα παρελκόμενα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου.

Οι εργασίες θα γίνουν επί του οδικού δικτύου Κρανιάς – Καλλιπεύκης, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης θα ανήκει στην Δ.Ε.Υ.Α. Τεμπών.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ