Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΕΠΤΑ ΡΕΜΑΤΑ 18 ΧΛΜ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε επτά ρέματα  σε περιοχές τoυ Δήμου  Τεμπών ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναδείχτηκε ο ανάδοχος και προχωρά η υπογραφή της σύμβασης του έργου  «Καθαρισμός και διευθετήσεις ρεμάτων Δήμου Τεμπών»,  προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ,  με χρηματοδότηση από  το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες  σε συνολικό μήκος 18 χλμ.,  στις Δημοτικές Ενότητες Κάτω Ολύμπου, Γόννων, Νέσσωνα και Μακρυχωρίου, σε σημεία όπου είτε οι κοίτες φέρουν προσχώσεις και φερτά υλικά είτε τα πρανή εμφάνισαν υποχωρήσεις.

«Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, προχωράμε σε καθαρισμούς ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου  Τεμπών για την προστασία των οικισμών και των καλλιεργειών» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα έργο ουσίας που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών » προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι θέσεις παρέμβασης

Οι  εργασίες καθαρισμού  αφορούν τα ρέματα:

  • Ρέμα ΓΡΗΑΣ (καταλήγει στη θέση “Τσατάλι”) αριστερά και δεξιά της κοινότητας Πυργετού καθαρισμός σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων .
  • Ρέμα ΛΑΚΚΟΣ ΝΕΡΟ (καταλήγει στα διόδια Μακρυχωρίου και στο οδικό τμήμα προς Γυρτώνη) , καθαρισμός σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων και κατασκευή τεχνικού.
  • Ρέμα ΠΟΤΑΜΟΥΛΙ καθαρισμός  σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων.
  • Ρέμα ΓΟΝΝΩΝ (εντός της κοινότητας Γόννων) κατασκευή συρματοκιβωτίων – τεχνικών & καθαρισμός συνολικού μήκους 1,2 χιλιομέτρων .
  • Ρέμα ΚΑΡΑΒΙΔΑ (διέρχεται κατάντι της κοινότητας Καλλιπεύκης και καταλήγει στην αποξηραμένη λίμνη Καλλιπεύκης ) καθαρισμός συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων.
  • Ρέμα ΑΡΜΥΡΕΣ καθαρισμός σε μήκος 5,5 χιλιομέτρων.
  • Ρέμα ΜΠΟΥΛΟΒΑΡΙ καθαρισμός σε μήκος 800 μέτρων  και κατασκευή τεχνικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ