ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Αυτή την Τετάρτη 30/6 στις 9.30 μ.μ. η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας Δ. Κιλελέρ ξεκινά τις θερινές προβολές στον χώρο του Νηπιαγωγείου. Η πρώτη ταινία είνα η Γαλλική ταινία “η ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη”, παραγωγής Γαλλίας και Βελγίου 2015, με διάρκεια 113΄.

Βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες, όπου ο Θεός ζεί σε ένα τυπικό διαμέρισμα, μαζί με την σύζυγό του και την δεκάχρονη κόρη του, Έα. Όλη μέρα παρακολουθεί την ανθρωπότητα, γεμάτος απογοήτευση για το δημιούργημα του. Η Έα όμως, βλέποντας το καλό μέσα στους ανθρώπους, φεύγει απο το σπίτι με σκοπό να διαδώσει μία Νέα Καινή διαθήκη, μπλέκοντας σε απίθανες κωμικοτραγικές καταστασεις.
Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη αποτελεί
μια υπέροχη μαύρη κωμωδία, σε σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη. Χωρίς να προσβάλλει κανένα θρησκευτικό πιστεύω, δίνει μια διαφορετική οπτική στον χριστιανισμό και στην σημερινή πίστη. Μέσα από τον κινηματογραφικό φακό, χαρίζει απλόχερα ένα πρωτότυπο μηνύμα, γεμάτο αγάπη, συμπόνοια, αστείες ατάκες και ανθισμένους ορίζοντες.
Η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση του Βελγίου για τα Βραβεία Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα το 2016. Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία σε φεστιβάλ ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων Βραβείο Κοινού στον Φεστιβάλ του Όστιν και τα Βραβεία Σεναρίου, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία Magritte.
Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παράρτημα Λάρισας , με δωρεάν είσοδο

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ