ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ (ΦΩΤΟ)

Αποκλείστηκαν τα μέσα ενημέρωσης από τη συνάντηση που είχαν με τους υποδιοικητές της ΥΠΕ

Αγανάκτηση και αγωνία για το μέλλον τους εξέφρασαν συμβασιούχοι της καθαριότητας και της φύλαξης των Κέντρων Υγείας, που το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την 5η ΥΠΕ απαιτώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

«Είμαστε 90 συμβασιούχοι που σε δύο μέρες θα μείνουμε άνεργοι, καθώς παρόλο που υπάρχει σχετική τροπολογία που επιτρέπει παράταση των συμβάσεων μέχρι τέλους του έτους η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ επιλέγει να δώσει τις δουλειές μας σε ιδιωτικές εταιρείες», ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπός τους Παναγιώτα Χάτσιου.

Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρο Ν. Λάρισας, Γ. Σκόκας και Π. Λιόλιος, στηρίζοντας την κινητοποίηση, που έγινε απουσία του ΥΠΕάρχη Φ. Σερέτη, ενώ σε μια πρωτόγνωρη εξέλιξη, από τη συνάντηση που ακολούθησε με τους υποδιοικητές κ.κ. Παπαγεωργίου και Τσαούση αποκλείστηκαν τα μέσα ενημέρωσης, με σεκιουριτά να επικαλείται «εντολή διοικήσεως», την ώρα που περιπολικό έκανε την εμφάνισή του επιτηρώντας διακριτικά τον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση εμμένει στην απόφασή της να μην παραταθούν οι συμβάσεις, αφήνοντας «παραθυράκι» όσον αφορά στην πρόσληψη συμβασιούχων της φύλαξης από τον συμβεβλημένο εργολάβο, ενώ το ΕΚΛ σε ανακοίνωσή του στηρίζει τα αιτήματα και απαιτεί τα εξής:

“Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου.

Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2021 όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία.

Να ακυρωθούν τώρα οι συμβάσεις της 5ης ΥΠΕ με τις εργολαβικές εταιρείες για την καθαριότητα και τη φύλαξη των Κέντρων Υγείας.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην πρόνοια.

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας”.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ