ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΜΕ DRONE ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΡΥΟΤΟΠΟ (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της σύγχρονης τεχνολογίας προχώρησαν αγρότες στην περιοχή του Βρυοτόπου οι οποίοι πλέον ξεκίνησαν τους ψεκασμούς των καλλιεργειών τους έκτασης μεγαλύτερης των 100 στρεμμάτων με τη βοήθεια των drones.

Οπως αναφέρει ο πρωτοπόρος και δραστήριος αγρότης Γιώργος Βαρδούλης ο οποίος είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί το drone για τους ψεκασμούς σε καλλιέργεια φασολιών που συλλέγονται ξερά και πηγαίνουν για εξαγωγή στο κτήμα Φουρκιώτη τα πλεονεκτήματα είναι πολλά αφού με τη χρήση του ο αγρότης εξοικονομεί χρόνο, χρήμα και κόπο.

Πιο συγκεκριμένα τα drones υψηλής τεχνολογίας συμβάλουν θετικά στο έργο του αγρότη αφού τον βοηθάνε να ελέγξει με περισσότερη ακρίβεια και αποδοτικότητα το χωράφι του.

Τα εξειδικευμένα αυτά drones είναι εξοπλισμένα με ψεκαστήρες καθώς και με GPS και λέιζερ ώστε να μετρούν την απόσταση και το μέρος που στοχεύουν με απόλυτη λεπτότητα.

Οπότε τα πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου είναι πολλαπλά:

Πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός ψεκασμός.

Συμβάλει στην εξοικονόμηση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Όπως επίσης και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων γεγονός που κάνει την καλλιέργεια περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον.

Έτσι, ο παραγωγός, εφαρμόζοντας την τεχνολογία των drones, και ταυτόχρονα αυξάνει τα κέρδη του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ