«ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»… ΚΑΥΣΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – ΑΝΑΣΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

Έσπασε τα κοντέρ σε επίπεδο Θεσσαλίας η κοινότητα των Δένδρων Τυρνάβου, καθώς σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που δημοσιεύει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου το θερμόμετρο στο χωριό «σκαρφάλωσε» σήμερα στους 42,6 βαθμούς Κελσίου.

Σε επίπεδο νομού στα… μετάλλια βρέθηκαν η Λάρισα και η Χάλκη που ακολούθησαν με 42,1 και 41,6 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ κόκκινο «χτύπησε» ο υδράργυρος στην Ελασσόνα, με 40,6 βαθμούς, όπως και στη Βαμβακού Φαρσάλων, όπου το θερμόμετρο έδειξε 40,4 βαθμούς Κελσίου.

Στα ύψη ο υδράργυρος σε Τύρναβο και Αμπελώνα όπου ξεπέρασε τους 42°C έστω και αν αυτές οι θερμοκρασίες δεν καταγράφηκαν από τους μετεωρολόγους.

ΑΝΑΣΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

Φαίνεται όμως ότι ο καύσωνας που μας έψησε για 15 ημέρες από αύριο αρχίζει σιγά – σιγά να υποχωρεί για να γίνει αισθητή η αίσθηση δροσιάς από το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι ανώτερες θερμοκρασίες θα φτάσουν αύριο τους 38°C στη Λάρισα και 2 -3° χαμηλότερες σε Τύρναβο – Αμπελώνα, ενώ από το Σάββατο θα πέσουν ακόμη περισσότερο φτάνοντας τους 35 – 36°C.

Ψυχραιμία

Ε.Π.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ