ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

Νίκη στις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν για το καλό του τόπου και του λαού ζήτησε από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο Αλ. Τσίκρας κηρύσσοντας τον πόλεμο στην εσωστρέφεια και στις προσωπικές στρατηγικές.

Στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων:

Είμαστε ώριμοι γιατί μάθαμε από τα λάθη μας… είμαστε ταπεινοί και ξέρουμε ότι οι θέσεις εξουσίας είναι θέσεις μάχης για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού… Είμαστε ώριμοι και έτοιμοι ν’ αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης με δικαιοσύνη και δημοκρατία
Θέλουμε να φέρουμε τη δικαιοσύνη στην οικονομία, στην εργασία στην κοινωνία στη ζωή . Να σταθούμε απέναντι στην ισοπέδωση της αλήθειας που επιφέρει καθημερινά η ΝΔ.

Δεν θέλουμε μια Ελλάδα που η οικονομία είναι υπόθεση πέντε μεγαλοσυμφερόντων. Θέλουμε μια Ελλάδα που η οικονομία της είναι θέμα κάθε Έλληνα πολίτη”.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι οι διπλές κάλπες είναι το υπόγειο σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη και σε αντιδιαστολή τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει ανοιχτές και καθαρές προγραμματικές δεσμεύσεις και με αυτές θα πάει στην εκλογική αναμέτρηση.

“Με τις προγραμματικές θέσεις μας απαντάμε : από τον λαό για τον λαό
Η νέα προοδευτική διακυβέρνηση είναι τέκνο της ανάγκης όπως ήταν και η πρώτη φορά αριστερά.
Η χειραγώγηση των ΜΜΕ και κατασκευή ειδήσεων δίνει εικόνα καθεστώτος. Μια κυβέρνηση που θεωρεί τη χώρα ιδιοκτησία της. Αλλά ο κόσμος δεν «τσιμπάει» πια στα δολώματα της.
Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ανέδειξε κάποιο κέντρο διαπλοκής κι εξουσίας. Τον ανέδειξε η ανάγκη για αξιοπρεπή διακυβέρνηση, για σεβασμό και δικαιοσύνη . Η ανάγκη έγινε ιστορία και θα ξαναγίνει
Θα χτίσουμε την μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα φέρει την αλλαγή στον τόπο. Στρατηγική συμπόρευση με όσους νιώθουν το ηθικό και πολιτικό χρέος να κάνουν την Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα με δημοκρατική και αξιοπρεπή διακυβέρνηση , μια χώρα που θ απαλλαγεί από την πιο ακραία και νεοφιλελεύθερη δεξιά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Γ. Σταθάκης παρουσίασε τους άξονες της προγραμματικής συνδιάσκεψης που είναι:

1.Πράσινη μετάβαση

2.Κοινωνικές ανισότητες

3.Δημοκρατία και δικαιώματα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ