ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ “ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ” ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Το αίτημα μετέφερε και ο Μ. Χαρακόπουλος στον Λ. Αυγενάκη που προανήγγειλε προκαταβολή ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων

Το αίτημα της πόλης της Λάρισας για την τιμητική απόδοση του ονόματος του διακεκριμένου μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη, στο κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στον αθλητισμό και την ανάδειξη των αξιών του, καθώς και η ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, αποτέλεσαν τα κύρια θέματα της συνάντησης του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως επεσήμανε ο Θεσσαλός πολιτικός «ο αθλητισμός προσέφερε ανέκαθεν τις Αξίες που αξίζει να ενστερνιστούμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στη νεολαία μας, προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο μέλλον. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών χρειαζόμαστε τα ιδεώδη και πρότυπα που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Συνεπώς η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού για την περαιτέρω ανάπτυξή του είναι ένα καθοριστικής σημασίας πρώτο βήμα για να θέσουμε στέρεες βάσεις για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στα περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ που δόθηκαν προ μηνών απευθείας –και για 1ηφορά έπειτα από πολλά χρόνια- σε σχεδόν 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και ενημέρωσε τον κυβερνητικό βουλευτή για την ήδη εκπεφρασμένη πρόθεση νέας χρηματοδότησης στις αρχές του φθινοπώρου ως προκαταβολή των ποσών που θα διατίθενται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ετησίως, από το νέο σύστημα φορολογίας των κερδών των παικτών από το στοίχημα.

Επιπροσθέτως, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέφερε την επιθυμία των Λαρισαίων για να δοθεί το όνομα του συμπατριώτη μας, Βασίλη Σπανούλη, στο κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «η αδιαμφισβήτητα εξαιρετική πορεία του Βασίλη Σπανούλη στο μπάσκετ, με πολλές διακρίσεις και διεθνή αναγνώριση, γεμίζει με υπερηφάνεια όλους τους Λαρισαίους και η απόδοση του ονόματος του στο Γυμναστήριο της Νεάπολης, στο οποίο χτυπά η καρδιά του Λαρισινού μπάσκετ, θα καταδείξει την αναγνώριση της γενέτειράς του στη σημαντική προσφορά του στον αθλητισμό και τα ιδεώδη που πρεσβεύει».

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι θα εξετάσει το θέμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ