ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Το έργο έχει χρηματοδότηση από το Leader  της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Νέο παιδικό σταθμό αποκτά η Ελασσόνα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  Leader  της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας» προϋπολογισμού 293.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Ελασσόνας.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, την ΑΕΝΟΛ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προχωράμε στη διαμόρφωση του χώρου για τη στέγαση του 2ου Παιδικού Σταθμού Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και στρατηγική, εκσυγχρονίζουμε τις σχολικές κτιριακές υποδομές και αποδίδουμε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς λειτουργικά, φιλικά και «πράσινα» κτίρια». Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως είναι το Leader του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, για ανθρώπινα  έργα προστιθέμενης αξίας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ο νέος παιδικός σταθμός

Το έργο αφορά  σε εργασίες  που πρόκειται να γίνουν για την διαμόρφωση χώρου για την λειτουργία του 2ου Παιδικού Σταθμού Ελασσόνας.

Σήμερα ο 2ος Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Βαροσίου και πρόκειται να λειτουργήσει στο ισόγειο κτιρίου, ιδιοκτησίας του Δήμου, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας (Ο.Τ. Γ207).

Το ισόγειο του κτιρίου θα διαμορφωθεί τηρώντας πιστά τις ποσοτικές αλλά και ποιοτικές προδιαγραφές ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού χώρου με δυναμικότητα φιλοξενίας 50 νηπίων. Θα διαμορφωθούν δύο αίθουσες διδασκαλίας για την ομαλή προσαρμογή των νηπίων στην προσχολική αγωγή καθώς οι υπόλοιποι χώροι που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού (κουζίνα, αίθουσα ύπνου, τουαλέτες κλπ). Με υψηλές προδιαγραφές θα διαμορφωθεί και ο εξωτερικός χώρος του Παιδικού Σταθμού, ο οποίος θα είναι άρτια εξοπλισμένος και  ασφαλής.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται οικοδομικές εργασίες διαμόρφωσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων(τοιχοποιίες, επιχρίσματα, δάπεδα, ψευδοροφές, κουφώματα καθώς και εξωτερική μόνωση ).  Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές  εγκαταστάσεις. Στον εξωτερικό χώρο του Παιδικού Σταθμού θα κατασκευασθεί περίφραξη με χαμηλό τοιχίο και μεταλλικά κιγκλιδώματα και θα διαμορφωθεί ο χώρος ώστε να  τοποθετηθούν τα απαραίτητα όργανα παιδικής χαράς (κούνια, τραμπάλα, τσουλήθρα).