ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τη συμμετοχή του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Κουτσούκη Θάνου στη χτεσινή Γενική Συνέλευση του ΟΚΑΝΑ Λάρισας ξεκινάει μια νέα εποχή στη σχέση των δυο φορέων.

Οι φαρμακοποιοί έχοντας δείξει με κάθε τρόπο τη διάθεση τους για συμμετοχή σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις δηλώνουν για μια ακόμη φορά έτοιμοι να συμμετέχουν σε κοινά προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το ευαίσθητο αντικείμενο πάνω στο οποίο δραστηριοποιείται πολλά χρόνια τώρα ο ΟΚΑΝΑ.

Το προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν οι σχετικές συζητήσεις για να καταστρωθεί με λεπτομέρειες ένα ολοκληρωμένο πλάνο για το σκοπό αυτό.

Ο ΟΚΑΝΑ, από την ίδρυσή του, αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και εξαρτητικών συμπεριφορών στη χώρα. Ο Οργανισμός με τις υπηρεσίες του στοχεύει στην ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της εξάρτησης, εστιάζοντας στους πυλώνες της πρόληψης, της μείωσης της βλάβης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης.

Παράλληλα, ο ΟΚΑΝΑ αναλαμβάνει δράση για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την αποστιγματοποίηση των εξαρτημένων ατόμων.

Με τις δράσεις και τις υπηρεσίες του επιτυγχάνει να καλύψει ολόκληρο το φάσμα των αναγκών των εξαρτημένων ατόμων, των οικογενειών τους και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Το δίκτυο Δομών και παροχής Υπηρεσιών του Οργανισμού αποτελείται από 67 Μονάδες Υποκατάστασης, 9 «Στεγνά» Προγράμματα, 4 Μονάδες Άμεσης Πρόσβασης, 2 Μονάδες Υποκατάστασης σε Φυλακές, ενώ στον τομέα της πρόληψης ο ΟΚΑΝΑ έχει την επιστημονική εποπτεία για 75 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα.

Η ενεργή και απρόσκοπτη παρουσία του ΟΚΑΝΑ στον χώρο των εξαρτήσεων και των εξαρτητικών συμπεριφορών συνοδεύεται από μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση, βασιζόμενη στα ανθρώπινα δικαιώματα, με τη στήριξη των ωφελούμενων και την εξασφάλιση συνεχούς πρόσβασης σε όποιον έχει ανάγκη.

Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της περιοχής μας καθώς και των φορέων που σχετίζονται με το αντικείμενο δράσης του ΟΚΑΝΑ.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η παράταση της θητείας του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού καθώς επίσης παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες για τις ιδιαιτερότητες των προγραμμάτων στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ