ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η ομιλία της Στ. Μπίζιου στη Βουλή για τα δημοσιονομικά 

«Η Νέα Δημοκρατία επαναπροσδιορίζει το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας, αξιοποιώντας την τεχνολογία και την πληροφορική, το ανθρώπινο δυναμικό μας και την τεχνογνωσία, αφήνοντας μια για πάντα πίσω μας τις στρεβλώσεις που μας οδήγησαν στην κρίση και την βαθιά ύφεση. Θέτουμε τις βάσεις για μια οικονομία παραγωγική και εξαγωγική με έμφαση στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, μια οικονομία ανθεκτική στους κλυδωνισμούς, μια οικονομία που θα δημιουργήσει καλές και σταθερές θέσεις εργασίας».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025», σημειώνοντας πως «παρά τις αρνητικές συνθήκες η κυβέρνηση δεν επιβράδυνε το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, αλλά συνέχισε να υλοποιεί καίριες και σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές».

«Οι μειώσεις φόρων, η θέσπιση φορολογικών κινήτρων, οι ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος, οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι αλλαγές στην παιδεία, η ενίσχυση της υγείας, οι παρεμβάσεις στην αγορά της ενέργειας είναι μια σειρά μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν εν μέσω πανδημίας και αποτελούν σήμερα την βάση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας», σημείωσε η κα Μπίζιου χαρακτηριστικά.

«Παρά την υγειονομική κρίση προχωρήσαμε στην υλοποίηση θεμελιωδών οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την στιγμή της επανεκκίνησης και δικαιωθήκαμε για αυτή μας την επιλογή.

Η προσήλωση στο μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα δικαιώθηκε από την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Ελλάδα οι διεθνείς αγορές και επενδυτές. Η Ελλάδα έχει αντλήσει από τις αγορές, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, συνολικά 27,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Οι διεθνείς αγορές και οι επενδυτές έδειξαν εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», τόνισε στην ομιλία της η Λαρισαία βουλευτής.

«Η Ελλάδα χρειάζεται βιώσιμες επενδύσεις, ανταγωνιστικότητα και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης με παραγωγή εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Όλα αυτά, αντανακλώνται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής που έχουμε στα χέρια μας για την επόμενη τετραετία. Με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 4% για την τετραετία 2021-2025, με αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών κατά 88% και 43% αντίστοιχα, με μείωση φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης αλλάζουμε τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας.

Η υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας είναι προτεραιότητα για τη χώρα, αφού το Εθνικό Σχέδιο Ελλάδα 2.0 αποτελεί το όχημα για την μετάβαση σε μια οικονομία ανταγωνιστική, εξωστρεφή, πράσινη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη.

Τα κεφάλαια που θα εκταμιευθούν την επόμενη τετραετία στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης ξεπερνούν τα 30 δις ευρώ, ενώ τα κονδύλια που θα αντληθούν από τον ιδιωτικό τομέα αγγίζουν τα 59 δισεκατομμύρια ευρώ και ο σχεδιασμός του προγράμματος εγγυάται την αποτελεσματική και ταχεία απορρόφηση των χρημάτων αυτών», τόνισε η κα Μπίζιου.

«Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να διολισθήσει στα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε το τρένο της ανάπτυξης να μας προσπεράσει. Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο και με την σύμπραξη των δυνάμεων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διασφαλίζουμε την μετάβαση της χώρας σε ένα αύριο ευημερίας με ανάπτυξη βιώσιμη, πράσινη και κοινωνικά δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς. Η μετά κορωνοϊό εποχή είναι σίγουρα μια εποχή προκλήσεων αλλά είναι και μια εποχή ευκαιριών. Εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και στην προοπτική της και αντιμετωπίζουμε την πρωτόγνωρη πρόκληση της υγειονομικής κρίσης ως ευκαιρία, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας», κατέληξε στην ομιλία της η Λαρισαία βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ