ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές του Συνόλου Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους με τίτλο: “Κατανοώ, νοιάζομαι, συνδέομαι”. Η ταινία συμμετείχε στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές:

Ευαγγελία Καλαϊτζόγλου (μαθήτρια της Γ’ Λυκείου) και Δημήτριος Μπασαγιάννης (μαθητής της Β’ Λυκείου) διακρίθηκαν στην κατηγορία δημιουργία κινηματογραφικής αφίσας και στην κατηγορία δημιουργία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης/τραγούδι για τη Δευτεροβάθμια, αντίστοιχα. Οι διακριθείσες μαθητικές δημιουργίες επένδυσαν την ταινία “Κατανοώ, νοιάζομαι, συνδέομαι”, που δημιουργήθηκε κατά την εκπόνηση ενός πολιτιστικού προγράμματος με υπεύθυνους καθηγητές τους Κτιστάκη Ευφροσύνη του Αστερίου, Καραγιάννη Παρασκευή και Πραντσούδη Σταυρούλα.

Τα μαθητικά έργα αξιολογήθηκαν από καλλιτεχνική επιτροπή η σύνθεση της οποίας αποτελούνταν από στελέχη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., σκηνοθέτες της ΕΡΤ και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, στελέχη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (της Προεδρίας της Κυβέρνησης), του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων και Διαδικτύου της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης εικαστικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου, στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ. (της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την Αειφορία), στελέχη και εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος Λαμπράκη και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον διαγωνισμό κατατέθηκαν συνολικά 110 ταινίες και ειδικότερα, στην υποκατηγορία βράβευσης Νοιάζομαι και δρω κατατέθηκαν συνολικά 24 αφίσες και στην κατηγορία πρωτότυπη μουσική σύνθεση, 19. Ο διαγωνισμός απευθύνονταν σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω». Η ταινία μικρού μήκους “Κατανοώ, νοιάζομαι, συνδέομαι” έλαβε επίσης μέρος στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά τον Απρίλιο 2021.

Η μαθητική ψηφιακή δημιουργία είναι αναρτημένη και προσβάσιμη στο Πανελλήνιο Αποθετήριο Μαθητικών Δημιουργιών της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Φωτόδεντρο i-create καθώς και στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις μαθητικές δημιουργίες στους παρακάτω συνδέσμους:

Η Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση:

https://drive.google.com/file/d/1Pwqw0s30-9mUakn0KcVQ8EsFn-fpJIWt/view?usp=sharing

Η Ταινία “Κατανοώ, νοιάζομαι, συνδέομαι”

https://drive.google.com/file/d/1zrTwFWLQmGxzxAhiUu2SIKpDU9egIjDz/view?usp=sharing

Την ταινία δημιούργησαν οι μαθητές:

Editor-Ηχολήπτης: Παπαμιχάλης Μιχαήλ-Άγγελος

Σεναριογράφος: Σιφναίου Αλεξάνδρα-Αγγελίνα

Cameramen: Οικονόμου Νίκος, Πανταζής Δημήτρης, Χριστοδούλου Κωνσταντίνα

Φωτιστής: Πανταζής Δημήτρης

Δημιουργία Κινηματογραφικής Αφίσας: Καλαϊτζόγλου Ευαγγελία

Δημιουργία Πρωτότυπης Μουσικής Σύνθεσης: Μπασαγιάννης Δημήτριος

Βασικοί Ρόλοι

Γουλούλης Αθανάσιος (Καθηγητής)

Φαρμάκη Παναγιώτα (Χορεύτρια)

Αγραφιώτης Νικηφόρος (Μαρίμπα)

Μπασαγιάννης Δημήτρης (Πιανίστας)

Τσακνάκης Κωνσταντίνος (σόλο Χορωδός)

Θεοδωρόπουλος Λεωνίδας (Αλληλέγγυος Μαθητής)

Κούτσικου Γαβριέλα (Μαθήτρια)

Τσακάκη Ειρήνη, Χονδροδήμου Κωνσταντίνα, Χονδροδήμου Ραφαηλία (Ομάδα Καλών)

Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Βενετίδη Αθανασία, Γκλούμπου Θεοδώρα, Ζιώγα Ευαγγελία, Καλαμπαλίκη Αγγελική, Καστόρη Βασιλική, Κοντοβάγιου Κωνσταντίνα, Κόντου-Γουέϊνραϊτ Τζέιντ-Ειρήνη, Κυριακίδου Ζωή, Κρανά Άρτεμις, Κωστοπούλου Ζωή, Μάμμου Χρυσή, Μαύρος Βασίλης, Μήτσιος Γιώργος, Μπακαγιάννη Σοφία, Μπέκα Παναγιώτα, Μπίζιος Γιώργος, Μπουμπούλης Στέλιος, Πισπιρίκου Μαρία, Σοφράς Γιώργος, Στασινού Σοφία, Τρατσέλα Δήμητρα, Χαδουλού Δέσποινα, Χατζούλη Άννα- Μαρία, Εξάρχου Μαρία, Θεμελή Γεωργία, Καλαϊτζόγλου Ευαγγελία, Κουκουμπλιάκος Γιώργος, Κουτσιούλη Ιωάννα, Κυριτσοπούλου Ελευθερία, Λαζαρίδη Ευθυμία, Μπαμπαλή Φωτεινή Νταμάνη Ειρήνη, Παπαγεωργίου Παγώνα, Παπακώστα Αικατερίνη, Στεργίου Δήμητρα, Στόγιου Αικατερίνη, Τέρπου Αθηνά-Μαρία, Τσιλοφύτης Σταμάτης, Τσιόγιας Ορέστης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ