ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ Κ.Υ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Με τα παράλια του δήμου Αγιάς να σφύζουν από κόσμο και τα μικροατυχήματα να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη πληθαίνουν τα παράπονα για τη μη έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Υγείας τα Σαββατοκύριακα, ενώ χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση Λαρισαίας που κυριακάτικα έψαχνε εναγωνίως για ιατρική βοήθεια μετά από δάγκωμα σκύλου.

Σύμφωνα με την παθούσα όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής στη Βελίκα, όταν στην προσπάθειά της να «χωρίσει» δύο δεσποζόμενα σκυλιά που μπλέχτηκαν σε καυγά δέχτηκε το δάγκωμα του ενός στον δείκτη του δεξιού χεριού της, ενώ αναζητώντας ιατρική βοήθεια έσπευσε στο Κέντρο Υγείας Σωτηρίτσας για να διαπιστώσει πως ήταν κλειστό.

«Ένα χαρτί στην πόρτα ενημέρωνε ασθενείς που εμφανίζουν πυρετό να σπεύδουν στο Κέντρο Υγείας Αγιάς και τίποτε περισσότερο», μας μετέφερε η παθούσα, που κατέληξε σε φαρμακείο της περιοχής για αντιτετανικό ορό, παυσίπονα και αντιβιώσεις.

Διανύοντας τις πρώτες μέρες του Ιούλη και με τα παράλια να δέχονται κυρίως τα Σαββατοκύριακα πλήθος επισκεπτών το ζήτημα της καθυστερημένης έναρξης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας επανέρχεται και φέτος στο προσκήνιο, ενώ προβληματισμός επικρατεί για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί άμεσα βοήθεια χάνοντας πολύτιμο χρόνο για να μετακινηθεί μέχρι την Αγιά.

Τελευταίο μα καθόλου επουσιώδες το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται κανείς απευθυνόμενος σε φαρμακείο για την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος, σε μία χώρα που οι κυβερνώντες της επιμένουν να περηφανεύονται για την αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας!

Σύμφωνα πάντως με ανεπίσημες πληροφορίες η έναρξη λειτουργίας των Κ.Υ τα Σαββατοκύριακα σχεδιάζεται για τα μέσα Ιουλίου, χωρίς ωστόσο μέχρι ώρας να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την 5η ΥΠΕ.

ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Το σημερινό περιστατικό ξύπνησε μνήμες στην περιοχή, καθώς ένα ακριβώς χρόνο πριν (Σάββατο 4/7/2020) μια γυναίκα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της καθώς, ενώ απολάμβανε το μπάνιο της στον Αγιόκαμπο, δέχθηκε τσίμπημα από τσούχτρα.

Η οικογένεια απευθύνθηκε αρχικώς στο Λιμεναρχείο που τους έδωσε κατεύθυνση προς το Περιφερειακό Ιατρείο της Σωτηρίτσας, το οποίο όμως βρήκαν κλειστό, ενώ έπειτα από συνεννόηση με κάτοικο της περιοχής μετέβησαν άμεσα με Ι.Χ., λόγω μη διαθεσιμότητας ασθενοφόρου, στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, όπου οι γιατροί επιλήφθηκαν της κατάστασης και η γυναίκα, που ήταν αλλεργική, διέφυγε τον κίνδυνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το περιστατικό έφτασε μέχρι τη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα με θέμα “Λάρισα: Κλειστό το Περιφερειακό Ιατρείο Σωτηρίτσας​”.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ