ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Την ανάγκη για ενέργειες πρόληψης του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων επί της παλαιάς εθνικής οδού Ελασσόνας – Λάρισας στο ύψος του Μεσοχωρίου, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Στην αναφορά το ο κ. Κόκκαλης σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η διέλευση μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων – φορτηγών κατά μήκος του οδικού άξονα της Π.Ε.Ο Ελασσόνας – Λάρισας στο ύψος του Μεσοχωρίου, δημιουργεί σοβαρά ζητήματα ασφάλειας τα οποία χρήζουν άμεσης διευθέτησης».

Προσθέτει επίσης ότι «πραγματοποιείται δια μέσου της κατοικημένης περιοχής του Μεσοχωρίου, διασχίζοντας το κέντρο της περιοχής (χώρους πλατείας, εστίασης , στάσης λεωφορείων, σχολείου)  με  ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών και θανάσιμων ατυχημάτων. Επίσης η αυξημένη κίνηση βαρέων οχημάτων δημιουργεί δονήσεις οι οποίες επιβαρύνουν τα ήδη ταλαιπωρημένα κτίρια και οδόστρωμα της περιοχής εξαιτίας των αλλεπάλληλων ισχυρών σεισμικών  και μετασεισμικών δονήσεων που έχουν δεχθεί και συνεχίζουν να δέχονται καθημερινά.

Επιπροσθέτως τα φορτία των οχημάτων έρχονται σε επαφή με τα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ εγκυμονώντας τον κίνδυνο καταστροφής τους και πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύπαθης και καταπονημένη τόσο σε υλικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο λόγω των συνεπειών των ισχυρών σεισμικών και μετασεισμικών δονήσεων που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω αλλά και για λόγους εύρυθμης κυκλοφορίας των οχημάτων είναι επιτακτική ανάγκη λειτουργίας περιφερειακής οδού η οποία θα παρακάμπτει την ήδη επιβαρυμένη κατοικημένη περιοχή και θα εξασφαλίζει όχι μόνο την ασφαλή διέλευση των οχημάτων αλλά και τη μείωση της πιθανότητας πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ