ΠΕΘΑΝΕ Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ – Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Raffaella Carra smiles as she poses for photographers during a press conference at Rome's Foro Italico, to celebrate the start of the TV show "Carramba che fortuna", Thursday September 30, 1999. The show will start Saturday ,October 2 ,1999. (AP Photo/Massimo Sambucetti)

Ένας θρύλος του ιταλικού τραγουδιού άφησε πριν λίγο την τελευταία της πνοή, με τα ιταλικά ΜΜΕ να θρηνούν για τον χαμό της. Η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια και τηλεπαρουσιάστρια Ραφαέλα Καρά έφυγε από τη ζωή στα 78 της χρόνια.

Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραφαέλα Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Έγινε γνωστή στη χώρα μας τη δεκαετία του’70 με το τραγούδι της A far l’amore comincia tu, το οποίο χορεύεται μέχρι σήμερα στις ντίσκο.

Τα ρεκόρ της αμέτρητα: από τις μεγάλης επιτυχίας περιοδείες της, ως τραγουδίστρια, στην Ευρώπη, την Λατινική Αμερική και την Ρωσία, μέχρι και την επαγγελματική της ευρηματικότητα. Με τις εκπομπές της ξεκίνησε η μεσημεριανή ζώνη στην ιταλική τηλεόραση, στην δεκαετία του 1980, όταν όλη η Ιταλία προσπαθούσε να μαντέψει πόσα φασόλια περιείχε μια τεράστια γυάλα…

Ήταν η πιο αγαπητή γυναικεία τηλεοπτική παρουσία, μαζί με την τραγουδίστρια Μίνα. Στις 18 Ιουνίου είχε γενέθλια και τα είχε γιορτάσει με φίλους και γνωστούς. Δύο εβδομάδες αργότερα, η θρυλική τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή. Καλό της Ταξίδι.

AP Photo/Luca Bruno

ertnews.gr – Επιμέλεια: Άγις Μενούτης

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com