ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Η ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμο Τυρνάβου. Η υπουργός συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, τον βουλευτή Χρ. Κέλλα, την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα, η υπουργός επισκέφθηκε τις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικολάου των βλάχων, όπως επίσης και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Σκοπός των επισκέψεων ήταν η διαπίστωση της έκτασης των ζημιών που υπέστησαν τα μνημεία αυτά. Μάλιστα, όπως δεσμεύθηκε θα προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες, ενώ και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Έτσι, αναμένεται να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των μνημείων.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την υπουργό για το ενδιαφέρον της και την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση στο αίτημα να δει από κοντά τις ζημιές στις εκκλησίες. Τέλος επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να αξιοποιήσει κάθε πιθανό πόρο, κάθε δυνατό πρόγραμμα ώστε να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ