ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ο 10ο FAETHON OLYMPUS MARATHON «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ»

Ο Δήμος Ελασσόνας είναι συνδιοργανωτής στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στον Κοκκινοπηλό

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών απ’ όλη τη χώρα και τον κόσμο θα διεξαχθεί φέτος ο 10ος FAETHON OLYMPUS MARATHON «Απόστολος Τσουρέκας», το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουλίου στην ορεινή κοινότητα Κοκκινοπηλού, του Δήμου Ελασσόνας, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Ο αγώνας διεξάγεται φέτος για 10η φορά με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ελασσόνας, σε 3 μοναδικές διαδρομές απόστασης 15km, 20km και 44km αντίστοιχα, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές ορεινού δρόμου, με αφετηρία όλων των διαδρομών από την Κεντρική Πλατεία Κοκκινοπηλού.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετέχουμε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση που συγκαταλέγεται δίκαια ανάμεσα στους σημαντικότερους αγώνες της χώρας. Πόλος έλξης αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με συμμετοχές φέτος από Αμερική, Ισραήλ, Γαλλία και Κύπρο, αποτελεί ένα διήμερο φεστιβάλ ορεινού τρεξίματος και ορόσημο για τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας. Οι αθλητές θα απολαύσουν 3 μαγευτικές διαδρομές σε υψόμετρο έως τα 2900 μέτρων, μέσα από ορεινά μονοπάτια απαράμιλλου κάλλους και  φυσικής ομορφιάς».

Το πρόγραμμα των αγώνων :

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021: Faethon Trail 14k + 400

Ώρα εκκίνησης: 17:00 μ.μ

O αγώνας απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους αθλητές ή άτομα που θέλουν να γευτούν την εμπειρία ενός ορεινού αγώνα τρεξίματος και περνάει μέσα από τα γραφικά καλντερίμια του χωριού.

Κυριακή 11 Ιουλίου : F.O.M. 44k + 3600

Ώρα εκκίνησης: 06:00 π.μ

Η διαδρομή κινείται σε κορυφογραμμές, κόψεις κορυφών, χαράδρες, δάσος και παλιά ξεχασμένα μονοπάτια.

Διαπερνάει τα διεθνή ορειβατικά μονοπάτια Ε4 και Ο2, το Ε4 στη χαράδρα της Σταλαματιάς, στο Γολγοθά, στο Σκολιό και στο Χριστάκη.

Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι η κορυφή Σκολιό σε υψόμετρο 2911μ

Κυριακή 11 Ιουλίου : Rupicapra 20k + 1500

Ώρα εκκίνησης: 07:00 π.μ

Διαπερνάει το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4 στη χαράδρα της Σταλαματιάς μέχρι το διάσελο του Καρδαρά.

Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι η κορυφή Φλάμπουρο σε υψόμετρο 2455μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ