ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Σε βαθύ κλάδεμα του πλάτανου που υπάρχει στο παρκάκι στη διασταύρωση των οδών Τριανταφύλλου και Εθνικής Αντίστασης στον Τύρναβο προχώρησε ο δήμος Τυρνάβου μετά από την πτώση ενός τεράστιου κλαδιού στις 28 Ιουνίου, όταν από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα και ευτυχώς δεν προκλήθηκαν και υλικές ζημιές.

Ομως η ενέργεια του δήμου να προχωρήσει σε βαθύ κλάδεμα του ιστορικού αυτού δένδρου που είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή και πνεύμονας για τους περίοικους, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, αφού οι κάτοικοι θεωρούν ότι αυτό που έγινε είναι κατακρεούργηση του δένδρου και όχι ένα ξελάφρωμα των κλαδιών όπως αρχικά τους είχαν ενημερώσει οι υπεύθυνοι του δήμου.

“Για αυτή την δήθεν επιστημονική, ερασιτεχνική δουλειά, ποιος γεωπόνος έδωσε εντολή να τον κατακρεουργήσουν, όταν αρχικά μας είπαν ότι θα έκανα μόνο ένα κλάδεμα για να τον ελαφρύνουν;”, σημειώνει αναγνώστης που υποστηρίζει ότι στα παράπονα για το βαθύ κούρεμα ο υπεύθυνος τους είπε ότι αν θέλουν να κλαδευτεί απλά ο πλάτανος, να βάλουν υπογραφή και να αναλάβουν την ευθύνη για ότι συμβεί.

Τέλος σημειώνει ότι η γειτονιά είχε έλθει σε συνεννόηση με ειδικό ινστιτούτο στην Αθήνα, ώστε να στείλει φύλλα και κομμάτι από το δένδρο για ανάλυση ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, αλλά από το δήμο ακολούθησαν την τακτική “πονάει κεφάλι – κόψε κεφάλι”.

Πάντως με αφορμή το βαθύ κλάδεμα και τη μεγάλη ποσότητα ξύλων που προέκυψε οι περίοικοι ζητούν από το δήμο ενημέρωση για το που θα πάει αυτή η ξυλεία από τη στιγμή που θα μπορούσε να δοθεί σε κάποιους που έχουν ανάγκη στην περιοχή.

Κάθε εξήγηση δεκτή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ