ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στη μάχη και ιδιώτες γιατροί

Πρόγραμμα Κινητών Μονάδων Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού με έναρξη στις 12 Ιουλίου ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης από τη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτης, κάνοντας παράλληλα  και τον απολογισμό των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων/ rapid test στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι δύο κινητές μονάδες της ΥΠΕ θα διεξάγουν εμβολιασμούς στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα ξεκινώντας από τα απομακρυσμένα χωριά της Καλαμπάκας, με τους ομιλητές να καλούν δήμους και τοπικές κοινότητες για τη συλλογή των στοιχείων των ενδιαφερομένων προκειμένου σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ να οργανώσουν τη διενέργεια των εμβολιασμών.

«Εμβολιαζόμαστε για τη ζωή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο κ. Σερέτης σημείωσε πως «οι εμβολιασμοί αποτελούν μονόδρομο για την επιστροφή στην κανονικότητα», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι κινητές μονάδες θα λειτουργήσουν συντεταγμένα και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από τις πρώτες που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ οι κινητές μονάδες θα διαθέτουν απινιδωτές, ειδικό εξοπλισμό και ψυγείο και οι εμβολιασμοί θα γίνονται παρουσία νοσηλευτή, επισκέπτριας Υγείας, γιατρού και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ από σήμερα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα μπαίνουν και ιδιώτες γιατροί, που θα προχωρούν σε κατ’οίκον εμβολιασμούς αλλά και σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους, με τον Περιφερειάρχη να δίνει και την εικόνα της Θεσσαλίας, αναφέροντας πως το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει το 36%, καθώς πολλοί επέλεξαν περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, το Λιτόχωρο κλπ. για τον εμβολιασμό τους, με αποτέλεσμα τα επικαιροποιημένα στοιχεία να δίνουν ποσοστό 33% για την περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας το σύνολο των εμβολιασμένων είναι 543.248 άτομα, εκ των οποίων 307.967 έχουν κάνει την 1η δόση και 244.683 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις.

Σημειώνεται πως όλες οι εμβολιαστικές γραμμές της Θεσσαλίας θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ το τελευταίο 6μηνο διενεργήθηκαν πάνω από 410.000 rapid tests και 107.443 έλεγχοι σε συνεργασία με την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ